Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Motorrijder botst met auto Cadzand

Toegevoegd: 27-04-2014, 17.06 uur - Update: 28-04-2014, 10.12 uur
Door: Roland de Jong

CADZAND - Een motorrijder is zondagmiddag gewond geraakt toen hij bij Cadzand in botsing kwam met een personenauto.

Volgens de politie reden rond 15.15 uur twee auto's en een motor achter elkaar over de Zwartepolderweg. Op een gegeven moment wilde de voorste auto afslaan, een dammetje in. De Duitse bestuurder, een 19-jarige vrouw uit het Duitse Altena, gaf richting aan, de tweede auto merkte dit bijtijds op maar de motorrijder zette net een inhaalmanoeuvre in. Een botsing was het gevolg.

De 23-jarige motorrijder uit de gemeente Sluis kwam ten val en raakte gewond. De Rotterdamse traumahelikopter werd opgeroepen maar kwam uiteindelijk niet ter plaatse. De gewonde is met met een ribfractuur, verwondingen in zijn gezicht, en rugklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen. kwam ten val en raakte gewond.

De politie heeft de betrokkenen gehoord en ter plekke onderzoek gedaan.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeetje (28-4-2014 om 16:21)
Zeg motorrijder, ik weet niet waar jij je rijbewijs hebt gehaald, maar dat van die voorrang is alleen als diegene uit tegengestelde richting komt. Als jij linksaf wilt slaan, moet alles wat achter je zit gewoon wachten. Het zou wat zijn als je alles voor moet laten gaan wat achter je zit en dat dan jij pas mag gaan rijden. Dus deze Duitse is niet schuldig aan het ongeluk, want ze had haar richtingaanwijzer aanstaan en wilde dus ook niet abrupt het dammetje oprijden.
Motorrijder (28-4-2014 om 12:23)
Allemaal weer reacties van niet-motorrijders. Afslaan in het verkeer is een bijzondere verrichting. Hierbij dien je passerend verkeer voorrang te verlenen. Ook deze Duitse automobilist is, in mijn bescheiden optiek, als schuldige aan te wijzen voor dit ongeluk. Daarnaast heel menselijk gedacht: Wie verwacht nu dat iemand abrupt een dergelijk dammetje op rijdt. Aan de schade te zien is het allemaal (gelukkig) niet hard gegaan. Vanaf deze plek, wens ik de motorrijder veel sterkte met het herstel van lichaam en motor!
Piet Polletiek (27-4-2014 om 23:26)
Ook motorrijders moeten maar eens geduld leren hebben en gewoon op hun beurt wachten en achteraan sluiten en dezelfde maximum snelheid als auto's aan te houden!
Jan (27-4-2014 om 21:15)
Tja, als motorrijder weet je dat je een remmende auto ter hoogte van een afslag niet zomaar moet passeren. En: je snelheid moet zodanig zijn dat je kunt stoppen in de afstand die de weg vrij is en die je kunt overzien. Neemt niet weg dat het een rot-ongeluk is.
mozes (27-4-2014 om 20:15)
@Kees, de wagen remde af om links af te slaan, dat de motorrijder denk dat hij dan maar moet inhalen, ligt dus niet aan de automobilist. maar aan het bekende gedrag van de rijders die denken dat ze onsterfelijk zijn. ik wens hem alsnog sterke.
Lezer (27-4-2014 om 19:41)
Beste Kees, als die motorrijder iets meer geduld had kunnen opbrengen dan had hij nu geen pijntjes gehad. Kwestie van opletten....en niet van truttende Duitsers.....
Cookie-instellingen beheren