Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestant achtervolging had celstraf open

Toegevoegd: 28-04-2014, 09.54 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Eén van de drie mannen die zondagavond in Terneuzen werd opgepakt nadat zij tijdens een achtervolging waren gecrashed had nog een celstraf openstaan. Dat meldt de politie.

Rond 21.00 uur zagen agenten het drietal rijden over de Wielingenlaan. Bij navraag in de systemen bleek de auto niet te zijn gekeurd en ook niet te zijn verzekerd. Genoeg redenen voor de politie om een nadere controle in te stellen. De bestuurder negeerde een stopteken en de auto ging er met hoge snelheid vandoor.

Er werd door een rood verkeerslicht gereden en het overige verkeer werd volgens de politie in gevaar werd gebracht. Via de Guido Gezellelaan en de Oude Vaart eindigde de achtervolging op de Margarethaweg. De 20-jarige bestuurder verloor daar de macht over het stuur, schampte een verkeersbord en kwam tot stilstand tegen een boom.

De drie mannen konden worden gearresteerd en werden overgebracht naar het politiebureau. In de loop van de avond zijn twee van hen in vrijheid gesteld. Tegen de 20-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen. De 18-jarige Terneuzenaar werd opnieuw ingesloten toen bleek dat hij nog 33 dagen gevangenisstraf moest ondergaan. Hij is naar Torentijd gebracht.

Zie ook:
- Auto uit de bocht bij achtervolging (28-04-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Telegaaf (28-4-2014 om 17:48)
Helemaal met het AD eens, natuurlijk kreeg de bestuurder van het crimineel onverzekerde en ongekeurde voertuig eerst ook vriendelijk het stopteken. Het zijn criminelen dus die rij je toch niet zomaar gelijk klem zeker ? Dat bewaar je voor kinderen waar een fietslampje ontbreekt, maar toch niet voor de tere criminelen zeker !
AD. (28-4-2014 om 11:55)
Dat krijg je als je iemand veroordeeld en hem dan naar huis laat gaan en later een vriendelijk briefje stuurt of hij misschien genegen is om zijn straf uit te komen zitten als het hem uitkomt. Die komen natuurlijk niet opdagen en aangezien er niet actief naar hen word gezocht komen ze meestal goed weg. Als er niks met die auto mis was geweest had hij dus zo onder de neus van de politie langs gereden. Het is dus per ongeluk dat hij is gepakt maar zeker niet door speurwerk en als ze hem weer naar huis sturen in afwachting van zien ze hem weer niet meer terug
Cookie-instellingen beheren