Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gratis advies voor inbraakslachtoffers

Toegevoegd: 30-04-2014, 15.34 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De zes gemeenten in de Oosterschelderegio en de politie zijn met vier bouwbedrijven overeengekomen dat zij gratis en vrijblijvend advies gaan geven aan alle slachtoffers van woninginbraken.

De gemeenten in de Oosterschelderegio werken nauw met de politie samen om het aantal woninginbraken terug te dringen. Acties gericht op inbraakpreventie zijn hier een belangrijk onderdeel van. Burgers kunnen zelf ook een grote bijdrage leveren aan een verminderde kans op inbraak. "Zo vermindert goed hang- en sluitwerk de kans op inbraak aanzienlijk", zo laat de politie weten.

In de Oosterschelderegio zijn meerdere bedrijven actief die voldoen aan de voorwaarden van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Zij geven onder andere vakkundig advies over het beveiligen van een woning. De gemeenten in de Oosterschelderegio zijn met deze bedrijven overeengekomen dat zij op verzoek een gratis en vrijblijvend advies aanbieden aan alle slachtoffers van een woninginbraak in de regio.

De politie reikt een speciale woninginbrakenmap uit aan een ieder die aangifte doet van een (poging) woninginbraak. Deze map bevat belangrijke informatie over het regelen van praktische zaken. Vanaf 1 april is er namens de gemeenten in de Oosterschelderegio een brief aan deze map toegevoegd. Deze brief bevat een verwijzing naar de PKVW-gecertificeerde bedrijven.

Tegen inlevering van deze brief kunnen slachtoffers van woninginbraak een gratis adviesgesprek aanvragen bij één van deze bedrijven. Er zal dan een medewerker de woning komen schouwen, waaruit een gratis en vrijblijvend advies voort zal komen om de woning beter te beveiligen.

Lees hier tips voor het voorkomen van inbraken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Heleen (30-4-2014 om 18:45)
Ter bevordering van de commercie van hang- en sluitwerk? Gratis advies, maar opvolgen van het advies zal ongetwijfeld kosten met zich meebrengen. De politie kan zich beter bezighouden met het aanpakken van de bron: inbrekers oppakken en zware straffen uitdelen. Je huis zwaar (en kostelijk) beveiligen? Het zou niet nodig moeten zijn. Je moet gewoon met je handen van andermans spullen afblijven!
Ook gratis (30-4-2014 om 16:47)
Gratis advies voor inbraakslachtoffers, volg de adviezen voor inbraakpreventie op.
Cookie-instellingen beheren