Weerbericht:
Weinig bewolking. Morgen alleen in het oosten nog zomers warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Verdachte situatie leidt naar kwekerij

Toegevoegd: 02-05-2014, 22.11 uur - Update: 03-05-2014, 11.27 uur
Door: Rolf de Feijter

OOST-SOUBURG - In Oost-Souburg deed zich vanavond een verdachte situatie voor in een woning. Ook werd een hennepkwekerij aangetroffen.

Diverse politie-eenheden stonden vanavond rond 18.30 uur bij een woning aan de Westerscheldestraat. Het vermoeden bestond dat er zich iemand in de woning schuil hield. Toen er niemand open deed heeft de politie met een koevoet de achterdeur geforceerd op binnen te komen. In de woning werd uiteindelijk een persoon aangetroffen. Deze 32-jarige inwoner van Delft is aangehouden en meegenomen naar een politiebureau.

Op de bovenverdieping trof de politie een hennepkwekerij aan. Deze bestond uit planten en een oogst van 15 kilo henneptoppen verspreid over diverse ruimtes. Delta kwam ter plaatse omdat de stroom mogelijk illegaal werd afgetapt.

Een gespecialiseerd bedrijf heeft de kwekerij geruimd. De henneptoppen zijn door de politie meegenomen. Het andere deel is ter plaatse vernietigd.

 


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zinloos (3-5-2014 om 19:29)
@jan,had ik maar zulke buren,gezellig hoor! en wat nu "nieuwe regelgeving?"nog nooit van gehoord,heb er online het burgerlijk wetboek nog even op na gekeken,er is niets van te vinden,ik denk dat je jezelf vergist,met het verscherpte toezicht! in zeeland en omstreken,dit gaat justitie nooit winnen,het is het topje v/d ijsberg,laat nederland maar lekker kweken hoor,ik zit er niet mee............ slaap lekker!!!!!
Vlissinger (3-5-2014 om 15:47)
@monika, voor de crisis deden deze figuren dit al en deze hebben echter nooit gewerkt maar altijd hun hand opgehouden om alles voor niets te krijgen. En lastenverzwaring, daar hebben ze de sociale dienst voor. Nee deze doen dit alleen maar om van de ellende van een ander extra geld te verdienen.
Jac (3-5-2014 om 13:44)
@monika: Je hebt helemaal gelijk voor wat betreft je verhaal over Nederland, maar 15 kg wiet,? en als ik op 1 van de foto's kijk tel ik 10 lampen. Das dus niet een paar plantjes van tante Bep en ome Harry die iets bij willen verdienen om financieel hun hoofd boven water te houden. Vraag me dus terdege af of dit inderdaad "zielige" mensen zijn die aan de grond zitten of dat hier gewoon snel veel geld verdient wilt worden door louche figuren.
Koos P. (3-5-2014 om 12:16)
@monika, Ik weet niet hoe deze meneer leeft, maar een illegale wietkwekerij is toch wel het laatste wat je moet doen. Je kunt ook op andere manieren besparen: goedkopere boodschappen doen, minder duur internet abbo, zuiniger omgaan met gas,water en licht, en zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Leuk is het niet, maar als het niet anders kan....het is sowieso beter dan alles wat je hebt op het spel te zetten door een wietkwekerij te starten. Domme mensen die dat doen!!
Gwen (3-5-2014 om 12:01)
Het zullen je buren maar zijn, breekt er straks brand uit! Hogere straffen voor zulk lui! Levensgevaarlijk vind ik t!
monika (3-5-2014 om 11:15)
geachte nederlanders ik kan me heel goed voorstellen dat iemand een hennepkwekerij begint om op deze manier te kunnen overleven. door al die lastenverzwaringen en hoge belastingen die de 2e kamer in den-haag de gewone mensen oplegd kunnen we rechtstreeks het armehuis in. wie kan er nou nog rondkomen met die lage K loontjes die de werkgevers in deze tijd betalen ? dat ga niet omhoog maar maar alle rekeningen wel. als je de vaste laste niet meer kan betalen dan heb je een groot probleem en meld het incassobureau zich of sta de gerechtdeurwaarder op de stoep. deze mensen doen dat niet voor niks en rekenen hoge prijzen dus je schuld wordt alleen maar groter ga het via de rechter reken er dan maar €2000 bij. Nederland ga naar de klote help uss