Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 22 km

Extra ambulance in Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 07-05-2014, 16.49 uur
Door: Rolf de Feijter

OOSTBURG - De ambulancedienst van Zorgsaam heeft er sinds april een extra ambulance bij. In sommige gevallen kan het nu gebeuren dat een ambulance met spoed niet altijd binnen een kwartier ter plaatse kan zijn.

De bedoeling is dat ZorgSaam, vanuit drie locaties in Zeeuws-Vlaanderen, in het geval van spoed binnen 15 minuten ter plaatse kan zijn. In de praktijk is er een aantal omstandigheden die ervoor kunnen zorgen dat deze norm niet in alle gevallen wordt gehaald, zoals knelpunten in de infrastructuur, het wijd verspreide karakter van de regio (afstanden) en de beschikbaarheid van ambulances. Op het laatste punt wordt door de inzet van een extra ambulance een verbeterslag gemaakt.

Michel Kuiper, sinds 1 februari hoofd van de ambulancedienst, vertelt er meer over; "Per 1 april 2014 hebben wij acht uur per dag een extra ambulance beschikbaar voor de regio Zeeuws- Vlaanderen.
Op basis van een erkenning van regionale knelpunten en een landelijke herverdeling van financiële middelen, kunnen wij structureel de ambulancecapaciteit in Zeeuws-Vlaanderen uitbreiden. Bedoeling is dat met de inzet van een extra ambulance onze ritprestaties en beschikbaarheid worden verbeterd."

"De extra ambulance wordt dagelijks ingezet tussen 14.00 en 22.00 uur. In de zomerperiode zal de extra ambulance, vooral met het oog op de toestroom van vakantiegangers, in de regio Oostburg worden ingezet. De inzet van de extra wagen in de regio Oostburg geeft ook de andere posten in Terneuzen en Hulst ruimte. Zij zullen naar verwachting minder vaak moeten ondersteunen in de regio Oostburg zodat zij beschikbaar zijn voor de eigen regio's."

Na zes maanden wordt de inzet van de extra wagen geëvalueerd aan de hand van de beoogde doelstellingen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
fred (8-5-2014 om 20:03)
Dan moet uit armoede de Belgische ambulance niet meer komen dus?
lotus (8-5-2014 om 11:07)
Dit is een zeer positief bericht, eindelijk .........
bert kaiser (7-5-2014 om 20:28)
goeie investering en goed over na gedacht
Cookie-instellingen beheren