Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Man verdacht van misbruik kinderen

Toegevoegd: 07-05-2014, 19.33 uur
Door: Manfred Berrevoets

BRESKENS - De politie heeft woensdagmorgen een 74-jarige man aangehouden die wordt verdacht van seksueel misbruik van twee meisjes uit Breskens. De politie kwam de man, uit de gemeente Sluis, op het spoor, nadat de meisjes van de Openbare Basisschool Breskens met hun ouders hiervan melding hadden gemaakt. De man zit in Torentijd in Middelburg.

Vorige week woensdag kwam de eerste melding over eventueel misbruik van een meisje bij de politie binnen. Daarna kwam nog een melding binnen van de ouders van een ander meisje. Dinsdag werd besloten tot aanhouding van de verdachte. De twee meisjes zijn door rechercheurs verhoord. De ouders hebben aangifte gedaan.

Zedenrechercheurs onderzoeken beide aangiften en of meer kinderen slachtoffer van misbruik zijn geweest. De gemeente Sluis heeft woensdagavond, met medewerking van de schoolleiding van de school, een informatiebijeenkomst gehouden voor zo'n honderd ouders. Zij konden vragen stellen en waren volgens de politie boos en bezorgd. De burgemeester, officier van justitie, politie, Slachtofferhulp en medewerkers van GGD waren ook aanwezig.

De GGD gaat maandag naar de school en is daar heel de dag om vragen de beantwoorden en hulp te bieden. Ook heeft de GGD ouders tips aan de hand gedaan om te achterhalen of kinderen misschien ook zijn misbruikt.

De verdachte is niet bekend bij de schoolleiding. Hij blijft tot in ieder geval vrijdag in hechtenis, de rechter commissaris besluit dan of de man langer vast blijft zitten.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlad (8-5-2014 om 13:36)
En denk maar niet dat er ook maar 1 detail over deze zaak bekend wordt gemaakt aan de inwoners van dit dorp. Je weet dus niet waar het heeft plaatsgevonden of hoe deze 'vent' de kinderen heeft 'gelokt'.
willem77 (8-5-2014 om 11:21)
T--hij is nog steeds VERDACHTE. de bewijzen moeten nog gebracht worden.
nina (8-5-2014 om 10:56)
Wanneer worden dit soort mensen nu eens echt aangepakt, de straffen zijn belachelijk laag als je bedenkt dat ze het leven van een kind kapot maken
T (8-5-2014 om 09:16)
Willem, wordt wakkerrrr...............................
willem77 (8-5-2014 om 03:23)
ALS het zo is--dan moet er gestraft worden. stop eens met het nu al veroordelen--hij is verdacht van misbruik--het moet eerst worden bewezen. in elk geval sterkte voor beide partijen.
jose (8-5-2014 om 00:23)
Getsie, wat een ellende weer. Het kan bijna niet zo zijn dat deze man dat voor de eerste keer heeft gedaan.Wellicht komen er meer meldingen van veel eerder begane delicten. Hoe ga je daar als kind en ouders mee om? Het zal je man, vader of opa maar zijn, Diep treurig. Sterkte voor iedereen die dit aangaat.
Cookie-instellingen beheren