Weerbericht:
Wisselend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Man verdacht van misbruik kinderen

Toegevoegd: 07-05-2014, 19.33 uur
Door: Manfred Berrevoets

BRESKENS - De politie heeft woensdagmorgen een 74-jarige man aangehouden die wordt verdacht van seksueel misbruik van twee meisjes uit Breskens. De politie kwam de man, uit de gemeente Sluis, op het spoor, nadat de meisjes van de Openbare Basisschool Breskens met hun ouders hiervan melding hadden gemaakt. De man zit in Torentijd in Middelburg.

Vorige week woensdag kwam de eerste melding over eventueel misbruik van een meisje bij de politie binnen. Daarna kwam nog een melding binnen van de ouders van een ander meisje. Dinsdag werd besloten tot aanhouding van de verdachte. De twee meisjes zijn door rechercheurs verhoord. De ouders hebben aangifte gedaan.

Zedenrechercheurs onderzoeken beide aangiften en of meer kinderen slachtoffer van misbruik zijn geweest. De gemeente Sluis heeft woensdagavond, met medewerking van de schoolleiding van de school, een informatiebijeenkomst gehouden voor zo'n honderd ouders. Zij konden vragen stellen en waren volgens de politie boos en bezorgd. De burgemeester, officier van justitie, politie, Slachtofferhulp en medewerkers van GGD waren ook aanwezig.

De GGD gaat maandag naar de school en is daar heel de dag om vragen de beantwoorden en hulp te bieden. Ook heeft de GGD ouders tips aan de hand gedaan om te achterhalen of kinderen misschien ook zijn misbruikt.

De verdachte is niet bekend bij de schoolleiding. Hij blijft tot in ieder geval vrijdag in hechtenis, de rechter commissaris besluit dan of de man langer vast blijft zitten.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mo (11-5-2014 om 06:10)
Politie geeft ook zelf aan dat er sprake is van een redelijk vermoeden, maar of niet van de. Veroordeling. Vlak niet uit hoe kinderen elkaar het hoofd op hol kunnen brengen, neem de zogenaamde verkrachting uit souburg maar als voorbeeld. Dus zo dom is Willem zeker niet...!!! Als bewezen geacht wordt dat eea heeft plaatsgevonden, zal de man heus een gepaste straf krijgen.
jose (9-5-2014 om 23:43)
Mikel; ik heb: volgens mij:, een heel erg nette reactie geplaatst en wil door jou geen domme sukkel worden genoemd. .
Tommie (9-5-2014 om 13:21)
@Vlad Wanneer mensen slechts passanten zijn hebben ze niets te maken met de details. Dit soort zaken gebeuren, helaas, overal en altijd. Dus ook daar waar men het niet verwacht! Zaak is dat mensen alert blijven. Bekijk uw eigen familie, vrienden- en kennissenkring nog eens kritisch en bovenal: leer uw kinderen dat ze niets, maar dan ook niets hoeven te accepteren wat ze niet willen en dat ze u in alle vrijheid alles kunnen vertellen. Terwijl iedereen zich stort op een geval dat in de openbaarheid komt kunnen overige daders rustig hun gang gaan.
kees (9-5-2014 om 09:12)
beste willem, volgens het boekje is de man nog verdachte, simpelweg omdat de rechter nog niet naar de zaak heeft gekeken! maar iedereen begrijpt toch dat deze man meer dan maar een verdachte is? wat een misplaatste opmerking! en bovendien hebben we het hier om kinderen! ik vind dat ouders waarvan kids dit hebben meegemaakt, vrijstelling moeten krijgen om te doen met de dader waar hun zich goed bij voelen! soms voelt vergelding lekkerder dan gerechtigheid!
mikel (9-5-2014 om 00:19)
zo te lezen uit alle reacties hier zijn willem en ik ik hier de enige met een beetje gezond verstand imand is pas schuldig als de rechter het zegt en niet voor dit forum hoe graag jullie domme sukkels dat ook zouden willen
Bep (8-5-2014 om 14:16)
Verdachte!!!!!!!!!!! hoe naïef ben je???? Het bewijs is er al lang man. Zet hem in de bak in een cel met heel veel andere gevangenen, doe een bordje om zijn nek met hierop "ik ben een pedofiel, en ik hou van kinderen!!l" nou neem van mij aan hij wordt er wel vanaf geholpen. Het zal je opa of vader( nou ja opa/ vader) maar wezen ? Brrrrr moet er niet aan denken, nu hij zou niet lang meer rond lopen hoor op deze aardbol al moest ik er zelf voor gaan zitten. Zou me niets kunnen schelen, mar ij moet van deze aarde weg !!!!!
Cookie-instellingen beheren