Weerbericht:
Vannacht en vanochtend plaatselijk mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Bestuurder rijdt in op politieauto

Toegevoegd: 08-05-2014, 01.23 uur - Update: 08-05-2014, 13.19 uur
Door: Manfred Berrevoets

COLIJNSPLAAT - Een vermoedelijk dronken bestuurder is in de nacht van woensdag op donderdag ingereden op een politievoertuig.

De politiemeldkamer kreeg om 23.40 uur een melding van een oplettende automobilist dat op de N59 een auto enorm slingerde. De auto reed richting Zierikzee. Agenten zagen de auto tussen Nieuwerkerk en Zierikzee rijden en zette de achtervolging in. De man negeerde enige tijd een stopteken en reed verder richting Colijnsplaat.

Omdat de agenten vermoedden dat de bestuurder onder invloed verkeerde, werd op de 1e Deltaweg bij Colijnsplaat een politieauto op de weg gezet om de rijstrook te versmallen en de man tot stoppen te dwingen. De bestuurder botste vervolgens in volle vaart tegen de politieauto. Deze raakte hierbij zwaar beschadigd.

De agenten zaten op het moment van de botsing niet in het voertuig en raakten niet gewond. De bestuurder weigerde het portier te openen en uit de auto te komen. Toen hij met zijn hand naar de middenconsole greep, dachten de agenten dat hij mogelijk een wapen wilde pakken. Hierop werd onmiddellijk pepperspray gebruikt.

De 52-jarige bestuurder uit Terneuzen werd uit de auto gehaald en geboeid. Hij is voor onderzoek door een ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De man had geen zichtbare verwondingen. In het ziekenhuis werd door een GGD-arts een bloedonderzoek verricht. Het duurt ongeveer tien dagen voordat de uitslag van het bloedonderzoek bekend is.

Agenten hebben het rijbewijs van de man ingenomen. De weg, inclusief de Zeelandbrug, is geruime tijd voor onderzoek afgesloten geweest.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bertus (10-5-2014 om 00:11)
@Kees en @bos, volgens mij horen de spijkermatten (nog) niet bij de standaard uitrusting en bij een achtervolging is er een aannemelijk risico dat de achtervolgende politieauto er ook 4 lekke banden op rijdt, dit moet de situatie dus toe staan. Gelukkig wel een weg piraat minder voor een tijdje.
R (9-5-2014 om 06:32)
Ze hadden beter de brug open gezet ...
ben (8-5-2014 om 13:45)
wat zijn er toch een hoop mafketels , nog even en je durft zelf de weg niet meer op
lezer (8-5-2014 om 12:30)
@Willem, ja Willem dat is nou eenmaal wettelijk zo geregeld. Anders gaat iedereen weer zeuren dat het in de doofpot wordt gestopt als ze een aanrijding hebben. Wees blij dat ze kritisch onderzoeken! Ben je ook jaloers dat zij wel met een pistool mogen lopen soms?
Tom (8-5-2014 om 12:07)
Zonde van die politieauto, maar goed gewerkt. Weer een potentiële moordenaar van de weg gehaald die hopelijk zijn rijbewijs voor lange tijd kwijt is! De schade aan die politieauto wordt heus wel verhaalt op de verdachte, hij heeft immerz meerdere stoptekens genegeerd. Alleen jammer dat er niet bij staat hoeveel hij nu gedronken had...
Renata (8-5-2014 om 11:10)
Gewoon goed gehandeld. Eens kijken als die aso iemand van de weg had gereden.... het is ook nooit goed hè.
Cookie-instellingen beheren