Weerbericht:
Vandaag perioden met zon en droog, zondag kans op een bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Bestuurder rijdt in op politieauto

Toegevoegd: 08-05-2014, 01.23 uur - Update: 08-05-2014, 13.19 uur
Door: Manfred Berrevoets

COLIJNSPLAAT - Een vermoedelijk dronken bestuurder is in de nacht van woensdag op donderdag ingereden op een politievoertuig.

De politiemeldkamer kreeg om 23.40 uur een melding van een oplettende automobilist dat op de N59 een auto enorm slingerde. De auto reed richting Zierikzee. Agenten zagen de auto tussen Nieuwerkerk en Zierikzee rijden en zette de achtervolging in. De man negeerde enige tijd een stopteken en reed verder richting Colijnsplaat.

Omdat de agenten vermoedden dat de bestuurder onder invloed verkeerde, werd op de 1e Deltaweg bij Colijnsplaat een politieauto op de weg gezet om de rijstrook te versmallen en de man tot stoppen te dwingen. De bestuurder botste vervolgens in volle vaart tegen de politieauto. Deze raakte hierbij zwaar beschadigd.

De agenten zaten op het moment van de botsing niet in het voertuig en raakten niet gewond. De bestuurder weigerde het portier te openen en uit de auto te komen. Toen hij met zijn hand naar de middenconsole greep, dachten de agenten dat hij mogelijk een wapen wilde pakken. Hierop werd onmiddellijk pepperspray gebruikt.

De 52-jarige bestuurder uit Terneuzen werd uit de auto gehaald en geboeid. Hij is voor onderzoek door een ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De man had geen zichtbare verwondingen. In het ziekenhuis werd door een GGD-arts een bloedonderzoek verricht. Het duurt ongeveer tien dagen voordat de uitslag van het bloedonderzoek bekend is.

Agenten hebben het rijbewijs van de man ingenomen. De weg, inclusief de Zeelandbrug, is geruime tijd voor onderzoek afgesloten geweest.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bos (8-5-2014 om 10:36)
Goed gewerkt! Hopen dat ze die vent nu helemaal kaal plukken! Tja de verzekering zal zijn handen er vanaf houden denk ik zomaar. Wat ik alleen niet snap is dat ze nu een Touran inzetten terwijl ze spijkermatten hebben... Kost heel wat minder geld en tijd dan een hele Touran als roadblock te gebruiken.
Willem (8-5-2014 om 10:17)
Er is een politie voertuig betrokken bij het ongeval en gelijk wordt er een groot onderzoek ingesteld. Heb je als gewone burger een ongeval met fikse schade dan verdommen ze het om ter plaatse te komen. Je mag het dan zelf regelen met de verzekering ed.
wim (8-5-2014 om 10:11)
op z n americaans de beuk er in gelijk de kosten verhalen op deze zatlap deze politie mensen hebben ballen door gaan zo
meneer x (8-5-2014 om 10:08)
mag toch hopen dat die gast die auto wel zelf mag vergoeden??? En niet ik, als belastingbetaler, toch????
lezer (8-5-2014 om 10:03)
@janse ja!! Want gelukkig hebben alle politieauto's een aanhanger met container erop, die kunnen ze met de ingebouwde kraan zo neerzetten. Maar voor het geval dat ze die niet hebben: vragen we de volgende keer of de verdachte even wil wachten tot er een container staat. Kortom: niet altijd zo zeiken!! Ze doen er tenminste alles aan om zulke lui te pakken, doel bereikt en gelukkig geen gewonden. Ik dacht trouwens dat ze een proef met de stop-stick hadden in Zeeland?
jan de zeikerd (8-5-2014 om 09:51)
Janse en als hij ervandoor was gegaan was je de eerste die riep de politie doet ook te weinig of grijpt te soft in dus beter kunnen is zelf doen.
Cookie-instellingen beheren