Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
81 files van totaal 265 km

Man 21 maanden cel in voor inbraken

Toegevoegd: 08-05-2014, 14.48 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 27 jarige H. K. uit Burgh-Haamstede, die werd verdacht van een dikke twintig inbraken die tussen juni 2012 en begin 2013 op Schouwen plaatsvonden, is donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot 27 maanden cel waarvan zes voorwaardelijk. Er was dertig maanden cel waarvan eveneens zes voorwaardelijk geëist. Daarnaast moet K. conform de eis 1504 euro schadevergoeding betalen.

In de betreffende periode werden door K. en enkele minder goede vrienden vakantieterreinen in Kamperland, Burgh-Haamstede, Zierikzee en Renesse aangedaan en daar werd er uit ettelijke vakantiehuisjes het nodige geroofd. Opvallend bij die inbraken was dat ze na afloop ter plaatse iets uit de koelkast haalden en het in de net ingebroken vakantiewoning gingen opeten.

K. werd 17 augustus aangehouden toen hij net klaar was met het leegroven van enkele kluisjes van stroomkastjes in de haven van Zierikzee. Door zijn DNA te vergelijken met de sporen van de inbraken konden in een klap een hele serie inbraken worden opgelost. Uit angst voor represailles durfde K. de namen van zijn mededaders niet te noemen.

Zie ook:
- 'Inbraken vulden huishoudbudget aan' (24-04-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lukas (9-5-2014 om 15:54)
21 maanden maar? 1504 euro schadevergoeding? 21 maanden in de bak voor zoveel geld kan wel. Maar ik wist niet dat 20 inbraken zo'n klein bedrag kunnen vormen. deze man heeft geluk dat hij maar zo'n bedrag moet betalen.
R2 (9-5-2014 om 13:43)
Ad Je bent toch verkeerd ingelicht ,heb dit aan de lijve ondervonden. Meneer betaalt niet en de schadevergoedingsmaatregel doet mooi niets. Degene die mij en andere mensen heeft bestolen loopt vrij rond en heeft zo'n last op zijn schouders dat hij ook niet kan gaan werken. Hier gaan wij voor uit bed. En betaalt wordt er niets, of noemt u betalen 5 euro per maand[dit was hem opgelegd] als hij er 5000 moet betalen, ook betalen. De dader moest dan 120 jaar worden anders had hij tijd te kort. En deze 5 euro zijn voor meneer ook nog te veel dus betaalt hij niet. Meneer toert rond in een auto en lacht ons uit en de Nederlandse justitie doet ons geloven dat er recht is. Vergeet het maar!!!! Misdaad loont.
Ad (9-5-2014 om 10:17)
R2: aan het betalen van die schadevergoeding is de zogeheten schadevergoedingsmaatregel gekoppeld. Dat betekent dat justitie achter de centjes aangaat en het slachtoffer daar niet achteraan hoeft te hollen.Hoe dan ook zal er betaald worden.
Walter St. J (9-5-2014 om 08:43)
Zelf slachtoffer van een woninginbraak. Dit soort randdebielen kan niet zwaar genoeg gestraft worden. Kans op recidive zal verminderen, zeker in de tijd, dat ze vast zitten.
wim (9-5-2014 om 07:47)
Goedkoop kan toch gelukkig toch even anders zijn als bij die 27 jarige jongen die zoveel inbraken heeft gepleegd en een mooie geld bedrag moet afstaan hoe zou die gast dat bij elkaar moeten krijgen ?of toch weer verder gaan zoals voorheen.
R 2 (8-5-2014 om 22:34)
Hou je vast ,schadevergoeding betalen nu dan en nooit niet. Belachelijk dat de rechter dit nog uitspreekt hij zou zich beter eens verdiepen in het vervolg van het betalen. Geen een rechter die zich hier nog een keer mee moeit en probeer ze maar eens te bereiken om de uitspraak van meneer de rechter hart te maken. Nee mensen denk niet dat u iets krijgt ze geven niet thuis en de dader lacht u uit. Wel als het tegoed naar de staats kas zou moeten dan hebben ze andere middelen om het geld te innen . Wat wij dan als belasting betaler wel weer zullen betalen. Recht is krom in Nederland en ze vinden het gek dat ze niet meer geloof waardig over komen.
Cookie-instellingen beheren