Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Acht jaar cel voor poging moord vrouw

Toegevoegd: 08-05-2014, 14.54 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 35-jarige M. den B. uit Heinkenszand, conform de eis een gevangenisstraf van acht jaar opgelegd. Van den B. werd schuldig bevonden aan poging moord, zware mishandeling en gijzeling van zijn echtgenote, met wie hij in scheiding lag.

De vrouw kwam in de vroege ochtend van 10 augustus vorig jaar thuis en Van den B. wilde met haar praten. De vrouw had daar geen zin in en ging naar bed. Kort daarna ging Van den B. naar de slaapkamer, sprong op haar rug en sloeg haar met een vuisthamer. Volgens hem was het - in tegenstelling tot was de vrouw had verklaard - met de steel gebeurd. Daarnaast bewerkte hij haar met zijn vuisten en sleurde hij haar aan haar haren het bed uit.

Het lukte de hevig bloedende vrouw nog om de slaapkamer te ontvluchten, maar alle deuren waren afgesloten en dus lukte het haar niet uit de woning te komen. Hij zette de vrouw in een stoel en ging in de keuken een sigaret roken. Hij kwam terug en stak haar met een mes diverse keren in haar keel, borst, nek en rug. Uiteindelijk lukte het haar om de woning en haar gewelddadige echtgenoot te ontvluchten.

Het gevolg van zijn extreem gewelddadige optreden is dat er onder meer enkele tussenwervels van haar rug zijn beschadigd en dat haar duim moest worden geamputeerd. Ook heeft zij blijvende littekens overgehouden. Van den B., die was weggewandeld en met zijn auto was vertrokken, kon kort daarna worden aangehouden.

Van den B. moet hij zijn inmiddels ex-echtgenote ook een schadevergoeding van 27.364 euro inclusief 25.000 euro smartengeld betalen. De officier van justitie had vijfduizend euro méér gevorderd.

Zie ook:
- OM wil man 8 jaar cel in voor poging moord (24-04-2014)
- Vrouw neergestoken in Heinkenszand (10-08-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (10-5-2014 om 07:32)
Wat een onmens is die persoon om die op zo'n manier je vrouw te beschadigen want dit is voor die vrouw levenslang en de straf is veel te weinig en er moest hij dezelfde ondergaan wat hij bij die vrouw heeft gedaan jammer dat zoiets niet kan
Ria (9-5-2014 om 21:32)
8 jaar cel dat is veel te weinig ,, zijn ex vrouw is voor haar hele leven beschadigt, die vent moet minstens 20 jaar krijgen
Jan (9-5-2014 om 15:45)
Alle mensen, het is ongelooflijk wreed wat M zijn vrouw maar bovenal zijn kindje, ouders, zus en verdere familie heeft aangedaan... Er zijn zoveel meer mensen bij betrokken.. Besef dat het bovenal voor haar familie verschrikkelijk is maar desalnietemin zijn ook al zijn familieleden geraakt en beschadigd... in en in triest, hoe heeft het zover kunnen komen? Ik hoop dat ze beiden geholpen worden en dat hun zoontje er geen blijvende schade aan zal ondervinden. Onthoud wel, een verhaal heeft altijd twee kanten, ook al willen sommigen dit niet horen... Blijft het feit dat wat er gebeurd is een ongelooflijk groot drama is dat never nooit had mogen gebeuren.. sterkte voor alle nabestaanden...
ikke (9-5-2014 om 12:44)
@klaas , jij weet niet wat je zegt ,ongelooflijk. ...
vrouw (9-5-2014 om 10:08)
Aan Klaas en alle die er zo over denken, is het al eens bij je op gekomen dat je soms NEE in je leven moet accepteren. Dat schijnt voor bepaalde mensen moeilijk te zijn.
Rade (9-5-2014 om 09:33)
Ik meen eigenlijk dat hij on der het roken van een sigaret bedacht heeft dat hij haar ging vermoorden. Met voorbedachte rade dus ! Waarom komt dit helemaal niet terug in strafeis of vonnis ? Natuurlijk moet zelfs een zwaar gestoorde beul/moordenaar medelijden en strafvermindering in dit land.
Cookie-instellingen beheren