Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Vogels uit boom geschoten in Goes

Toegevoegd: 09-05-2014, 09.43 uur
Door: Roland de Jong

GOES - In Goes is vermoedelijk iemand actief die met behulp van een luchtbuks vogels doodschiet. De afgelopen tijd zijn al tientallen dode dieren aangetroffen. Dat meldt de politie.

Volgens de politie zijn de vogels aangetroffen in de groenstrook bij de kruising van de Nachtegaallaan en de Reigerstraat in Goes-Oost. Uit onderzoek blijkt dat de vogels vermoedelijk met een luchtbuks uit de boom zijn geschoten. Er zijn al zeker 50 vogels gevonden.

De politie vraagt mensen die meer informatie hebben te bellen met 0900-8844. Als een verdachte situatie wordt waargenomen mag ook het alarmnummer 112 gebeld worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drie Apen (14-5-2014 om 19:44)
Op precies die locatie kijkt toch die hele bejaardenflat uit ? En die zien of horen dan niets ? Staat die vleugel dan leeg of zo ? Anders kan je mij niet vertellen dat niemand wat zag. Dan moet de politie daar maar eens deur aan deur langs. Want dit kan toch niet pal op de speelplaats van een basisschool !
Limbokraai (13-5-2014 om 19:12)
@ zeeuwse, tja, de nederlandse woningstichtingen hebben besloten nu ze zichzelf niet meer mogen verrijken op kosten van de maatschappij, (wat ze toch gewoon blijven doen) dat ze dan de economie plat boycotten en van hun miljarden dus geen geld is voor onderhoud, renovatie of nieuwbouw. Dat daardoor de pest en de plaag uitbreekt ? mensen ziek worden of zelfs overlijden ? dat zal huisjesmelkers die zelf in miljoenen villa's wonen betaald door hun klanten en de belasting niet deren. zij hebben daar geen last van. had u maar harder moeten werken als hun, dan kon u ook uw eigen villa betalen. zo niet, moet u maar tevreden zijn met wat de elite uw schenkt ! ondankbare !
Zeeuwse (13-5-2014 om 11:05)
Dat men niet op eigen houtje kraaien mag afschieten is te begrijpen, maar ben het verder wel helemaal eens met Enrie. Wij hebben ook zo'n kraaienkolonie rond en nu ook in -ze zijn aan het nestelen- de dakgoten van buur-huurhuizen zitten waar de RWS niets mee wenst te doen en als omwonende heb je daar gewoon last van. Daarbij is er geen vogeltje meer die een normaal nestje kan krijgen, want de hele kraaienmeuk weet ze te vinden en eet er van mee. En de kolonie wordt alsmaar groter.
VdVonck (13-5-2014 om 00:31)
Gerard, ik denk niet dat u weet waarover u spreekt. Zoiets hoeft niet altijd een 'keuze' te zijn. Gelukkig zijn het bepaalde groeperingen met uw gedachtegang en is niet iedereen zo achterlijk. Wellicht dat u ook 'de aandacht kan vragen voor geboren leven' Eén woord vaccineren ;) Wat betreft de vogels. Wij hebben 3 schoorstenen en daarvan fungeren er 2 jaarlijks als kraamkamer. Zolang je ze op tijd laat vegen is er niets aan de hand.
Renata (10-5-2014 om 22:22)
@Piet, lees jij je eigen flauwekul nog eens. Je ziet dat het de schuld van de mensen is en tegelijkertijd krijg je begrip voor vieze aso's die op weerloze dieren schieten? Maar goed, je bent niet de enige die hier blijk geeft van een heel laag IQ en respekt voor ieder leven. Beschamend.
Enrie (10-5-2014 om 21:52)
Het blijkt bij navraag dat de burgemeester van Goes wil dat de dader/schutter word gevonden Als de gemeente Goes dan wel de RWS de schoorstenen van de woningen in de wijk, die wel of niet bewoond zijn, aan zou passen met korfjes in de schoorsteen e.d. dat de kraaien of kauwtjes geen nestgelegenheid meer krijgen is het hele probleem opgelost. Hebben ze ook al gedaan in het oude Goes oost Dan gaan de kauwen, kraaien, vlaamse gaaien en eksters terug waar ze elkaars concurrenten waren, het bos dus en niet de stad. Krijgen de vroegere zangvogeltjes als de lijsters, kool-en pimpelkeesjes, roodborstjes, winterkoninkjes e.d de kans om ook hun jonkie's groot te brengen en niet uit het nest te laten vliegen als levend voer voor deze rovers.
Cookie-instellingen beheren