Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 38 km

Boetes bij alcoholcontroles in Zeeland

Toegevoegd: 12-05-2014, 11.51 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Het afgelopen weekend zijn door de verkeerspolitie enkele mobiele alcoholcontroles gehouden in Oost Zeeuws-Vlaanderen en in de gemeenten Tholen, Reimerswaal en Kapelle. Bijna 450 bestuurders werden gecontroleerd.

In de avond en nacht van vrijdag op zaterdag werd in de omgeving van Hulst tussen 21.00 en 04.00 uur gecontroleerd. Deze controles werden gehouden op de Emmaweg in Nieuw-Namen, de Molenstraat in Clinge en de Zandbergsestraat, de Zoutestraat en de Stationsweg in Hulst.

In Zandberg werden er 27 blaastesten uitgevoerd. Een 52-jarige man uit Antwerpen blies op het testapparaat een A-indicatie. Tijdens een blaastest op de ademanalyse blies hij een waarde 475 ug/l. Dit leverde hem een bekeuring van 607 euro op en een rijverbod van vier uur. Een 51-jarige man uit Kloosterzande blies een F-indicatie, waarna hij op de ademanalyse een waarde van 775 ug/l blies. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en ontving een dagvaarding. Tevens zal er nog een maatregel worden opgelegd door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), het zogenaamde alcoholslot programma.

In Nieuw-Namen werden acht blaastesten uitgevoerd. Een bestuurder blies een A-indicatie. Op het ademanalyse apparaat blies hij 0 ug/l. De eerste uitslag werd vermoedelijk veroorzaakt door een kleine hoeveelheid alcohol tijdens de eerste blaastest. Hij ging natuurlijk vrijuit. Op de Zoutestraat in Hulst werden 15 blaastesten uitgevoerd. Een 28-jarige man uit Hulst blies een A-indictie. Dit resulteerde in een waarde van 330 ug/l tijdens de blaastest op de uitgebreidere ademanalyse. Hij kreeg een bekeuring van 367 euro en twee uren rijverbod. Tenslotte werden op de Stationsweg in Hulst 32 blaastesten uitgevoerd.

Een 19-jarige man uit Heikant trachtte de controle te ontwijken door snel te keren. Hij werd al snel op het Oranje Bolwerk in Hulst achterhaald. Deze bestuurder blies een A-indicatie. Hij bleek nog een beginnend bestuurder te zijn. De ademanalyse had een waarde van 470 ug/l. Daarom werd zijn rijbewijs ingevorderd en krijgt hij een dagvaarding en een maatregel van het CBR.

In de avond en nacht van zaterdag op zondag, tussen 21.00 en 04.00 uur werd op Zuid-Beveland en Tholen een zogenaamde Alcoholmeetnetcontrole Zeeland uitgevoerd. Dit is een alcoholcontrole met een wetenschappelijke achtergrond. Deze controle wordt elk jaar in dezelfde tijdsperiode en op dezelfde plaatsen gehouden.

Als eerste werd gecontroleerd op de Valckenisseweg in Rilland. Een 32-jarige man uit Sint Philipsland blies een F-indicatie. Dit resulteerde in een waarde van 580 ug/l op de uitgebreide ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Ook kan hij een boete tegemoet zien en een maatregel van het CBR. Hij werd niet voor het eerst op het rijden met alcohol betrapt. Een man (56) uit Rilland blies een A-indicatie, wat uit eindelijk resulteerde in een waarde van 490 ug/l. Hij kreeg een boete en een alcoholcursus van het CBR. Een 44-jarige man uit Heinkenszand blies een A-indicatie, waarna hij op de ademanalyse een waarde van 460 ug/l blies. Ook voor hem was dit niet de eerste keer. Hij krijgt later te horen welke boete hij krijgt, ook hij krijgt een maatregel van het CBR opgelegd.

Hierna werd gecontroleerd op de Grindweg in Tholen en de Provincialeweg in Sint Maartensdijk. Op deze locaties werden geen overtredingen geconstateerd. Vervolgens werd gecontroleerd op de Zanddijk in Kruiningen. Een 32 jarige man uit 's Heer Hendrikskinderen blies een A-indicatie en op de ademanalyse een waarde van 250 ug/l. Hij kreeg een bekeuring van 367 euro.

Een man (51) uit Middelburg blies een A-indicatie en op de ademanalyse 190 ug/l. Hij ging vrijuit en kon zijn weg vervolgen. Bij een controle op de Postweg in Kapelle werden geen overtredingen geconstateerd. Tenslotte werd gecontroleerd op de Vierwegen in Kapelle. Hier blies een bestuurder een A-indicatie met als eindresultaat 225 ug/l. Hij ging net vrijuit en kreeg geen bekeuring, maar wel een rijverbod van een uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom (13-5-2014 om 23:33)
@zeeuw: dat de test een P aangaf betekent niet dat je helemaal niets gedronken hebt. Dit betekent dat je onder de limiet zit. Beter is het natuurlijk om helemaal niet te drinken als je moet rijden en zeker niet de grenzen gaat opzoeken.
zeeuw (13-5-2014 om 13:53)
Ik mocht ook blazen afgelopen weekend, ben goed weg gekomen omdat ik wel wat gedronken had maar de test zei van niet... onbetrouwbaar dus ZAL HET NOOIT MEER DOEN
Bertus (13-5-2014 om 13:02)
Goede actie !!! @moeske, ik ben tegen drugs en te veel drinken, maar als iedereen zijn mate zou kennen gaf niets overlast, ik vergelijk 1 blowtje maar met 2 wijntjes, heeft denk ik hetzelfde effect. HET drugsprobleem zijn de pilletjes en poedertjes zeg maar, de harddrugs. En ook hier wordt steeds vaker gecontroleerd in het verkeer.
unknown (12-5-2014 om 22:15)
graag een reactie op de reactie van Moeske: Realiseert u zich dat alcohol de zwaarste harddrug is waar de meeste mensen aan verslaafd zijn!? Maar nee, wiet klinkt veel heftiger....... pfoe wat een onwetendheid.
Vlissinger (12-5-2014 om 19:20)
Heel goed dit, er kunnen er niet genoeg gepakt worden! @Marleen, interpunctie a.u.b.. :p
per-centen (12-5-2014 om 19:10)
Het percentage overtreders is weer erg laag t.o.v. controles bij bedrijven. te verwaarlozen laag eigenlijk als we alleen naar de harde cijfers kijken. Gelukkig is er dan ook controle voor de harde verslaafden waaronder draaideurzuipers en comarijders. Niet alles bij politie/justitie gaat dus over zoveel mogelijk geld binnen schrapen zoals men wel eens wil denken.
Cookie-instellingen beheren