Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 26 km

Eis celstraf voor mogelijke steekpartij

Toegevoegd: 12-05-2014, 13.31 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tegen de 35-jarige Goesenaar R. W. is maandag en gevangenisstraf van vier jaar waarvan één jaar voorwaardelijk, behandeling in een inrichting en het betalen van 6756 euro schadevergoeding geëist. Ook wil de officier van justitie dat W. langdurig onder toezicht van de reclassering komt te staan. W. word veracht van poging doodslag en bedreiging.

In de nachtelijke uren van 16 mei vorig jaar verbleef W. plus enkele kennissen in Heinkenszand in de woning van de nieuwe vriend van zijn ex. Alle aanwezigen hadden een goede slok op en het gesprek ging over zijn omgangsregeling en geslachtsziekten. W. maakte daarop een opmerking die bij één van de aanwezigen in het verkeerde keelgat schoot. W. bevond zich toen met veertien glazen bier achter de kiezen in de keuken.

Het latere slachtoffer besprong W., deelde wat klappen uit en W. kwam te vallen. In zijn val pakte hij een mes van het aanrecht en hield dat voor zijn borst. Of hij toen stak of het voor zijn borst hield werd niet geheel duidelijk, maar het slachtoffer liep in ieder geval een perforatie van zijn long en hart op. Volgens getuigen zou W. toen het mes hebben getoond en zou gezegd hebben dat-ie hem goed te pakken had gehad.

Het slachtoffer kroop naar buiten en W. liep hem voorbij zonder hulp te bieden. Het mes gooide hij weg en is tot op heden nog steeds niet gevonden. Eerder die dag zou hij een van de aanwezigen bedreigd hebben door hem een mes op de keel te zetten.

Uitspraak 26 mei.

Zie ook:
- Mogelijke steekpartij Heinkenszand


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (13-5-2014 om 00:14)
Juist.. De ex van de vrouw kwam op visite, er was drank, gesprekken over soa's en een omgangsregeling? Daarnaast had hij die middag al iemand een mes op de keel gezet? Wat klopt hier niet aan.. Rare mensen tegenwoordig! Het zullen je buren maar zijn ;) Wellicht een idee om het hele zooitje onder toezicht te stellen? Een 'omgangsregeling' duidt op kinderen.. Dat lijkt me een case voor de RVDK.
Franky (12-5-2014 om 19:28)
Gezellig bij je ex en d'r nieuwe vlam op bezoek.
Gatverdegatver (12-5-2014 om 18:49)
Je gaat toch niet zitten zuupeuh met de nieuwe vriend van je ex in zijn woning ? Nou ja, als je de soa toch ook al deelt ,waarom niet het huis en bier.. Persoonlijk vindt ik dat soort te walgelijk voor woorden.
harry (12-5-2014 om 14:24)
ik ken natuurlijk niet het hele dossier. maar als ik het zo lees werd R.W. aangevallen en verdedigde hij zich (noodweer). en het is niet eens duidelijk of er gestoken is, ofdat die ander in/op het mes viel. sterker nog, mes is nooit gevonden. Dus zal er van de eis niet veel over blijven. waarschijnlijk vrijspraak.
Cookie-instellingen beheren