Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Meisje bekent verzonnen verkrachting

Toegevoegd: 13-05-2014, 16.43 uur
Door: Rolf de Feijter

OOST-SOUBURG - De politie heeft vandaag een gesprek gevoerd met het 14-jarige meisje dat twee weken geleden melding deed van verkrachting. Zij heeft bekend dat het verhaal over de verkrachting door haar is verzonnen. Er heeft zich op zondag 27 april geen zedendelict voorgedaan.

Het meisje uit de gemeente Vlissingen meldde zondagavond 27 april dat zij rond 21.30 uur was verkracht op het fietspad aan het Koopmansvoetpad. Zij zou door twee scooterrijders zijn achtervolgd en tegen de grond gewerkt. Vervolgens zou zij zijn verkracht door één van hen terwijl de ander op de uitkijk zou hebben gestaan. Een nog onbekende blonde jongen zou haar hebben geholpen. Thuis aangekomen vertelde zij het verhaal aan haar ouders, waarna de politie werd ingeschakeld.

De politie startte een onderzoek met zeven rechercheurs. In de loop van het onderzoek ontstond het vermoeden dat het zedendelict mogelijk nooit had plaatsgevonden. Toen zich ook nog iemand bij de politie meldde met belangrijke informatie werd dit vermoeden groter. Vanwege een verblijf in het buitenland kon het meisje niet eerder worden gehoord.

De politie heeft een proces verbaal opgemaakt vanwege de valse melding. Met het Openbaar Ministerie zal deze casus worden besproken. Het openbaar ministerie neemt uiteindelijk het besluit over de afhandeling van deze zaak. In het belang van de privacy van het meisje wordt geen nadere informatie verstrekt over haar keuze om een onwaar verhaal bij de politie te melden.

Zie ook:

Verkrachting Souburg mogelijk verzonnen (28-04-2014)
Slachtoffer verkrachting 14 jaar oud (28-04-2014)
Meisje verkracht in Oost-Souburg   (27-04-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zzillah (20-5-2014 om 01:20)
Zo dat meisje overkomt iets., wordt bedreigd trekt het terug en jullie veroordelen haar? Wat ziek, denk toch een na hoe moet zij zich nu voelen. Direct na het incident verdwenen naar het buitenland? Ringt er geel bel bij jullie?
Ikke (19-5-2014 om 08:40)
@Anoniem dus de politie staat te liegen? Dan was er meteen al wel gemeld dat er nieuwe bewijzen waren en het toch waar was. Iemand gaat niet zeggen dat het niet waar is als het wel waar is. Daar zijn ouders voor. Die gaan heus niet zeggen van "laat maar doen schat, de politie gelooft je toch niet." Ouders willen gerechtigheid voor hun kind. Verkracht door een onbekende jongen die haar nummer heeft en haar smst. ... Ze leest het verhaal hier en neemt contact op. Dat klinkt ook een beetje raar vindt jezelf ook niet? En die jongen zou het niet lezen? En die gaat haar helpen door haar te smsen.....
Marianne (18-5-2014 om 22:26)
ik vind dit wel ver gaan om dit te verzinnen, dat je aandacht te kort komt prima maar zoiets verzin je niet
Cora (18-5-2014 om 08:11)
@anoniem: geloof je dit werkelijk? De politie zal toch zeker alles wel onderzocht hebben? Als ze blijft volhouden dat dit werkelijk is gebeurd dan zal er een klacht ingediend moeten worden.....
Anoniem (17-5-2014 om 21:37)
Ik snap dat mensen hun twijfels hebben ook omdat ze de volgende dag in het buitenland zat. Bepaalde dingen zijn en blijven vreemd.ik heb zelf het meisje gesproken,ze vertelde mij dat ze wel degelijk verkracht is. Toen het slachtoffer dit verhaal las was ze verbaasd en zei dat het verhaal niet klopte, ze heeft namelijk niet toegegeven dat ze alles verzonnen heeft.nadat ze het laatste verhaal had gelezen hier heeft ze contact opgenomen met de politie om te zeggen dat dit verhaal van hun niet klopt en ze gaf ook aan dat ze inmiddels nieuwe sms'jes had ontvangen van die jongen met toch wel wat bewijs maar de politie wilde hier niks meer mee doen hoe triest is dat..........?
Herrie (17-5-2014 om 06:08)
@Andre. Het bekrompen denken van wat in jouw verhaal schuilt komt me bekend voor. Daar hoeven we zelfs geen psychologen voor te zijn. Bij de GGD lopen vele cliënten met klachten zoals Dino beschrijft en nog véél meer mensen (sjes) er buiten. Dit doet het meisje niet voor de lol. En ik hoop ook niet dat je als "Pa" dochters de broek van de kont trekt en zeker niet slaat want anders zou je wel eens een hele vieze pijp kunnen gaan roken!
Cookie-instellingen beheren