Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dader steekpartij niet naar gevangenis

Toegevoegd: 15-05-2014, 19.27 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De 33-jarige J. F. uit Vlissingen tegen wie een gevangenisstraf van twee jaar en tbs met dwangverpleging was gevorderd voor een poging tot moord, is donderdag door de Middelburgse rechtbank ontslagen van rechtsvervolging.

Wel kreeg F. tbs met dwangverpleging op gelegd en moet hij conform de eis zijn slachtoffer 2500 euro schadevergoeding betalen. F. is volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard en de poging moord kan hem dus niet worden toegerekend.

F., schizofreen, paranoïde en lijdend aan psychoses liep al langer rond met het plan zich te ontdoen van zijn 46-jarige medebewoonster van begeleid wonen in de Kasteelstraat in Vlissingen omdat hij niet met haar kon opschieten. Op de bewuste dag, 12 mei vorig jaar stond de vrouw in de keuken en stond F. plotseling achter haar en zette hij haar een mes op de keel.

In een poging zich met haar handen van het mes te ontdoen liep ze doorgesneden pezen en spieren op en zorgde de snee in haar keel voor een slagaderlijke bloeding. F. waste zijn handen en liep weg. De vrouw werd badend in het bloed door politie en ambulance op de grond aangetroffen en dankzij een politieagent die door kordaat optreden de slagaderlijke bloeding wist te stelpen werd erger voorkomen.

Zie ook:
- Tbs en celstraf geëist voor steekpartij (01-05-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
t is wat (16-5-2014 om 19:46)
"Liep al langer rond met het plan..." Hadden ze hem niet beter in de gaten moeten houden? Idd, Jor, ik ben het helemaal met jou eens... De vrouw had met een béétje minder geluk dood kunnen zijn....
Lukas (16-5-2014 om 14:30)
Waat! Wie laat nou zo'n pschygisch man loslopen! Een schande! Schamen moeten ze zich! die man moet gewoon in de gevangenis! Klaar uit!
jor (16-5-2014 om 13:49)
vreemde uitspraak.. in hetzelfde bericht staat dat hij al langer hierover had nagedacht.. voorbedachte rade is per definitie toerekeningsvatbaar in het nederlands recht. (hij heeft er dus immers over nagedacht...)
ger (16-5-2014 om 13:06)
ontslagen van rechtsvervolging,dus met je handen in de zakken ,fluitend het gerechtsgebouw verlaten.waar gaat dit naar toe al die hersenlozen in een afgeschreven gevangenis deuren sluiten ,sleutel wegsmijten en dichtmetselen en niet meer naar omkijken
fokje (16-5-2014 om 10:53)
@RFM: u heeft wel gelijk.. Ik had er overheen gelezen dat de Tbs wél doorgang vindt.
waarom (16-5-2014 om 10:50)
Waarom plaatsen ze zulke personen in een begeleid woonvorm? Dat is onbegrijpelijk. Hij hoort in een inrichting.
Cookie-instellingen beheren