Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Zeeuwse hulp bij incident Spijkenisse

Toegevoegd: 16-05-2014, 23.19 uur - Update: 16-05-2014, 23.31 uur
Door: Roland de Jong

SPIJKENISSE - Zeeuwse ambulanceteams zijn vrijdagavond ingezet in Spijkenisse nadat daar een groot aantal mensen onwel was geworden in een zwembad.

Bij het Rivièrabad aan de Groene Kruisweg waren vanavond ruim 380 mensen aanwezig toen er rond 20.40 uur een chloorlekkage ontstond. Er zouden chloordampen zijn vrijgekomen nadat er te veel chloor in het water was gestroomd. Volgens de hulpdiensten was dat het gevolg van een defecte chloorpomp.

In het bad waren veel kinderen aanwezig. Zij werden direct geëvacueerd. Veel baders kregen last van tranende ogen. Zij zijn allemaal behandeld door ambulanceteams. De hulpdiensten schaalden op naar GRIP 2. Een groot aantal ambulances, waaronder dus ook enkele Zeeuwse, rukten uit om hulp te verlenen. Ook werden traumahelikopters en twee geneeskundige combinaties van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond opgeroepen.

Voor de meeste mensen was behandeling ter plekke afdoende. Bij hen was het spoelen van de ogen voldoende. In totaal moesten daarnaast nog zeker 45 personen per ambulance naar ziekenhuizen in de regio worden vervoerd. Nog eens 18 kinderen hebben zich met hun ouders bij een huisartsenpost gemeld. De ziekenhuizen waren volgens een woordvoerder al snel na de eerste meldingen voorbereid op de komst van een groot aantal slachtoffers.

De gemeente Spijkenisse heeft een publieksinformatienummer geopend voor ouders van kinderen die het zwembad bezochten: 0181-696979.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren