Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Kind valt uit boom Sint Maartensdijk

Toegevoegd: 17-05-2014, 17.01 uur
Door: Roland de Jong

SINT MAARTENSDIJK - De traumahelikopter is vanmiddag korte tijd onderweg geweest naar Sint Maartensdijk omdat daar een kind uit een boom was gevallen.

Het incident gebeurde even voor half vijf bij de Bloemenlaan. Het traumateam werd opgeroepen om het toegesnelde ambulanceteam te assisteren.

Al snel bleek het letsel van het kind echter flink mee te vallen. Het slachtoffertje hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ronald (18-5-2014 om 19:46)
De meestt lachwekkende reactie komt van een Tholenaar, die niets aan wil nemen van andere mensen, die het wel bij het rechte eind hebben !
Tholenaar (18-5-2014 om 15:44)
De beste stuurlui staan aan wal, wat een lachwekkende reacties hier zeg.
kees (18-5-2014 om 12:11)
Wat de meeste mensen nog steeds niet schijnen te weten is dat de trauma helikopter STANDAARD moet worden ingezet bij kinder ongevallen aangezien een normale atrs niet kan beoordelen wat er met een kind aan de hand is. Een kind is zeer zeer kwetsbaat vandaar dat er uit Rotterdam een kinder arts meevliegt uit Sopia Kinder Ziekenhuis Rotterdam. Als ze dat niet zouden doen zouden er zeer veel kinderen overlijden. Maar ja de meeste mensen zijn dat ding vliegen en vinden dat overbodig. Mensenlevens tellen niet meer dat blijkt wel uit de reacties. Geld mag nooit een rol spelen hierbij
ad (18-5-2014 om 08:28)
Wat een vreemde reacties weer allemaal, op afstand achter de laptop. Als 't je eigen kind betreft, zal je ongetwijfeld anders reageren. Eerst nadenken dan reageren aub. Alle betrokkenen veel sterkte...
hulpverlener (18-5-2014 om 08:22)
@kees: in dit soort gevallen is het gewoon het beste om 112 te bellen. Met alle respect maar burgers hebben niet de kennis om een kind wat uit een boom is gevallen te beoordelen op mogelijk (niet zichtbaar) letsel. Natuurlijk moet je je gezonde verstand gebruiken maar een val is al potentieel gevaarlijk bij 2-3 x de eigen lichaamslengte... @Iemand: Klopt. Dit is omdat de meldkamer dan op basis van een verhaal van leken moet beoordelen of de situatie ernstig is of niet. Ga je een traumaheli pas alarmeren wanneer de ambulance al ter plaatse is dan gaat er veel tijd verloren.
AD. (18-5-2014 om 01:07)
Ik krijg de indruk dat de traumahelikopter voortdurend onderweg is zonder te moeten worden ingezet en zo dus vele malen nutteloos rondjes vliegt door de provincie. Dat is mooi natuurlijk maar ik krijg toch ook de indruk dat het meer een mode verschijnsel is geworden om de helikopter op te roepen bij elk ongevalletje
Cookie-instellingen beheren