Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Mannen vernielen bomen en struiken

Toegevoegd: 18-05-2014, 12.46 uur
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - Drie jongemannen zijn vannacht aangehouden voor het vernielen van bomen en struiken in het park nabij de Steenbok in Oostburg. Het trio heeft een bekentenis afgelegd. Ook eerder hebben de drie al vernielingen gepleegd. De politie zoekt daarom gedupeerden.

Het is ongeveer 03.20 uur als de meldkamer wordt getipt dat er een drietal jongemannen bomen en struiken aan het vernielen is. Toegesnelde agenten kunnen de verdachten na een korte achtervolging aanhouden in de straat Mars. Eén van hen probeert nog snel een kapmes weg te gooien in de tuin van een woning maar dat wordt gezien.

Na de arrestatie wordt een spoor van vernielingen zichtbaar. Over ongeveer 10 meter is de schors van bomen afgehaald. Ook is er een hakenkruis in een van de bomen gekerfd. De jongemannen, tussen de 18 en 21 jaar oud, zijn afkomstig uit Oostburg en Breda.

Uit het verhoor dat volgde kwam naar voren dat het niet de eerste keer is dat de drie stukjes natuur hebben vernield. De politie roept daarom mensen op waarbij in de afgelopen weken vernielingen aan bomen en struiken zijn aangebracht zich te melden. "Als bewezen kan worden dat de verdachten hiervoor verantwoordelijk zijn kan de schade mogelijk op hen verhaald worden", aldus een woordvoerder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
marco (19-5-2014 om 05:23)
Ik bent hovenier Laat ze alles Betalen en voor straf een paar jaar achter elkaar mee werken zonder loon bij een hoveniers bedrijf dat vind ik een zeer goede straf
M. (18-5-2014 om 21:21)
Waarom doen ze dat überhaupt... Ga werk zoeken ofzo.
Primaat (18-5-2014 om 18:00)
Bavianen doen dat ook. Sommigen denken om territorium te markeren, of om indruk te maken op de groep.
Rimpelsteeltje (18-5-2014 om 14:52)
Dit is ook gebeurd in Papegaaienburg, een trio jongemannen in graaf apparatuur hebben bomen en struiken vernield.
Danny Souburg (18-5-2014 om 13:09)
Alles laten betalen en een taakstraf van 200 uur bij de plantsoenendienst.
Pippa (18-5-2014 om 13:01)
WAT EEN DEBIELEN! Graag alle kosten op rekening van de vernielers en een spoedcursus respect voor de natuur dat betekend namelijk respect voor jezelf.
Cookie-instellingen beheren