Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf geëist voor beroving Goes

Toegevoegd: 19-05-2014, 18.53 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 21-jarige F. van de W. uit Zutphen is maandag een celstraf van een jaar waarvan 290 dagen voorwaardelijk geëist voor een straatroof, die in de avond van 14 oktober vorig jaar in Goes werd gepleegd. De geëiste straf is gelijk aan het voorarrest.

Het zestienjarige slachtoffer fietste rond elf uur op de Piet Heinstraat toen hij door twee jongemannen werd aangesproken die hem om een sigaret vroegen. Toen hij aangaf die niet te hebben, werd hij van zijn fiets geduwd, getrapt en kreeg hij enkele klappen.  De jongen viel op de grond en het stel eiste geld.

Met vijf euro en een pinpas renden de overvallers weg. Van het geld kochten ze een blikje drank en een joint. De twee konden kort na de overval worden aangehouden en Van de W. legde in de politieauto al een volledige bekentenis af. Tijdens de behandeling van de zaak zij Van de W. dat hij tot deze actie was gekomen omdat hij geen dagbesteding had en omging met mensen die daarom dit soort dingen deden.

Uitspraak 2 juni.

Zie ook:
- Tweede verdachte straatroof opgepakt (16-10-2013)
- Brute straatroof in Goes (15-10-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren