Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 12 km

Rechtszaak Haamstede aangehouden

Toegevoegd: 22-05-2014, 17.45 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de zaak tegen de 32-jarige A. das F. uit Schiedam en zijn vriendin D. B. (23), eveneens uit Schiedam, voor onbepaalde tijd aangehouden. De rechtbank wil eerst nog vier getuigen horen eer zij de zaak inhoudelijk behandelt.

Het stel wordt verdacht  van onder meer een woningoverval in Burgh-Haamstede op 15 december vorig jaar. Bij die overval, werd het nodige geweld gebruikt, waardoor het 63-jarige slachtoffer een geperforeerde long en enkele gebroken ribben opliep. B. en Das F. F. drongen die avond de woning van het slachtoffer binnen. Zij mishandelden hem en maakten de pinpas buit. Nog dezelfde avond werd er met de gestolen pas 4.500 euro gepind.

Eind januari besteedde het TV-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de overval. Naar aanleiding van de uitzending kreeg de politie een zestigtal tips binnen, waaronder een aantal zeer waardevolle. Tijdens het rechercheonderzoek kwam het tweetal in beeld. Zij werden op 10 februari  in Vlaardingen aangehouden en overgebracht naar PI Torentijd in Middelburg.

Zie ook:
- Arrestaties voor overval Burgh-Haamstede (11-02-2014)
Man slachtoffer van brute overval (27-01-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mispeerkleunhandel (23-5-2014 om 09:24)
Fout. Mishandeling voor inlichtingen heet marteling..
Cookie-instellingen beheren