Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 77 km

Nieuwe strandwachten doen examen

Toegevoegd: 23-05-2014, 08.03 uur
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - Op het strand van Zoutelande doen morgen (zaterdag) een kleine twintig personen examen voor de reddingsbrigade-opleiding Lifeguard. Na deze opleiding zijn de kandidaten klaar voor een baan als strandwacht.

Sinds eind 2013 is in het zwembad getraind voor het examen. Recent zijn daar praktijkdagen op het strand aan toegevoegd. Tijdens de opleiding is door de kandidaten zowel praktische als theoretische kennis opgedaan. Zo is onder meer geleerd hoe systematisch de bodem kan worden afgezocht naar drenkelingen en ook is behandeld hoe je slachtoffers kunt stabiliseren en vervoeren. Verder zijn de aspirant-strandwachten ook opgeleid op het gebied van communicatie, het toezicht houden op het strand en het te water gaan met een reddingsboot.

De Lifeguardopleiding is landelijk erkend. De personen die nu examen doen zijn deels afkomstig van de strandwachtenpoule van de Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) en de Middelburgse reddingsbrigade, de Van Dixhoornbrigade. De reddingsbrigade heeft de opleiding verzorgd. In totaal doen er zaterdag 18 personen mee. Het examen vindt vanaf 10.00 uur plaats voor de Boulevard van Zoutelande.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mentorm (23-5-2014 om 14:23)
Goeie zet van de KNBRD , gewoon in het echte water ipv een zwembad !
Cookie-instellingen beheren