Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 22 km

Eis straf voor veroorzaken ernstig ongeval

Toegevoegd: 26-05-2014, 20.24 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Officier van justitie W.Suijkerbuijk vindt een taakstraf van 180 uur waarvan éénderde voorwaardelijk en een rijontzegging van twee jaar een passende straf voor de 25-jarige W. B. uit Rijswijk. B. veroorzaakte in de nacht van 8 april 2012 een ernstig verkeersongeval op de A58 tussen Heinkenszand en Lewedorp. 

Samen met zijn vriendin had B. een feestje in Vlissingen bezocht en hoewel ze op het feestadres konden blijven slapen wilde zijn vriendin naar huis. Ondanks dat hij meer dan genoeg had gedronken (later bleek 1,9 promille) stapte de beginnend bestuurder in de auto. Bij Lewedorp ging het mis. Volgens een getuige ging de wagen naar links, vervolgens naar rechts en reed vervolgens de berm in. De auto sloeg over de kop. Zijn vriendin werd uit de auto geslingerd.

B. moest door de brandweer uit zijn auto worden gehaald. Zijn vriendin liep ernstig letsel op: zes gebroken ribben, een gescheurde lever en - linker nier, een bekkenringfractuur, hoofd- en hersenletsel, later een hartstilstand en enkele hersenbloedingen op. De vrouw werd overgebracht naar een ziekenhuis waar zij vier maanden later voor het eerst weer haar ogen opende.

Uitspraak 6 juni.

Zie ook:
-Ernstig ongeluk A58 Lewedorp   (08-04-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (28-5-2014 om 15:06)
Komt ie goed vanaf. Als je iets te hard rijdt heb je al 89,= Euro aan je broek. Les 1: je kan dus beter dronken in stappen want dat is goedkoper, les 2: hoe zwaarder de overtreding hoe lager de straf Les 3: Geeft weer aan dat het de NL overheid enkel en alleen om de cash en opbrengsten is te doen i.p.v. straffen. Les 4: als eerlijke burger zijn we dus een makkelijkere prooi die meer opleveren als zo'n dwaas. Wat een fijn land is dit toch.
Vlissinger (28-5-2014 om 08:52)
het is nu 2014, zou je niet eens opschieten met de uitspraak? Hij had de zelfde dag al permanent vast moeten zitten.
lezer (27-5-2014 om 14:29)
Als de man hier geen gehoor aan had gegeven, had dat waarschijnlijk het einde van zijn relatie betekend, (aan Harry) vooropgesteld dat ik de daden van deze man niet goedkeur, natuurlijk.
Beertje (27-5-2014 om 12:17)
Beste mensen niet van die overtrokken reactie a.u.b. Ze wilde zelf naar huis terwijl ze wist dat hij dronken was en is zelf ingestapt. Hiertoe is ze niet gedwongen dus is ze mede schuldig aan het opgelopen letsel. De straf is te laag maar moet niet zwaarder door het letsel van een domme vrouw.
f.forsyth (27-5-2014 om 09:59)
@bertus: u weet wel wat "pogen" betekend?
lezer (27-5-2014 om 09:23)
Ik lees het volgende: 'Ondanks dat (...) wilde zijn vriendin naar huis.' Het is dus haar eigen schuld, als zij dat niet had gewild, hadden ze kunnen blijven slapen en was dit niet gebeurd...
Cookie-instellingen beheren