Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 33 km

Voorwaardelijke celstraf alsnog gevorderd

Toegevoegd: 26-05-2014, 20.38 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tegen de  29-jarige Vlissinger R. F. is maandag op de zitting van de rechtbank in Middelburg de tenuitvoerlegging van drie maanden celstraf gevorderd.  F. werd voor het dealen in harddrugs in december 2011 veroordeeld tot elf maanden cel waarvan drie voorwaardelijk.

Toen later bleek dat hij zich niet aan de voorwaarden van de reclassering had gehouden en de officier van justitie alsnog die drie maanden vorderde, streek de rechtbank de hand over het hart en verlengde zij de proeftijd met één jaar.

Ondanks die extra kans lapte F. opnieuw alles aan zijn laars en is sindsdien uit beeld. Op 6 juni doet de rechtbank uitspraak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (28-5-2014 om 07:21)
Onbegrijpelijk dat dit mogelijk is wat het vonnis betreft het zal toch niet waar zijn dat er families bij betrokken zijn van de rechters ?
Brammetje (27-5-2014 om 21:12)
Dit is voorwaar een unicum in de NL-rechtspraak. Dat er veroordeelden zijn die zich niet aan rechterlijke (straf)uitspraken houden dat weten we al lang. Maar dat een eigen rechter zich niet houdt aan een door hemzelf uitgesproken vonnis dat is NIEUW. Dat het daar in het Middelburgse gebouw vlakbij het kanaal soms erg soft kan toegaan dat wisten we al. Maar deze rechter is hard op weg om de rechtspraak volledig overbodig te maken. Foei Edelachtbare Heer.. U zou er beter aan doen om de veroordeelde uw excuses aan te bieden vanwege het niet nakomen van UW afspraken.
piet (27-5-2014 om 07:53)
Ik vind het bijna onwerkelijk in de oren klinken. Een rechter legt o.a. 3 maanden voorwaardelijk op... Meneer houdt zich niet aan zijn afspraken en meneer de rechter zegt dan: ik leg het vorige vonnis naast me neer en u krijgt wederom een proeftijd! Zijn de rechters nou zo goedgelovig of hebben ze de opdracht gekregen om de gevangenissen zoveel mogelijk vrij te houden? Wanneer men deze berichten leest is het natuurlijk logisch dat het vertrouwen in de rechtsstaat verdwijnt...
? (27-5-2014 om 06:29)
Dat bewijst maar weer dat de rechtbank zich beter met haar werk bezig moet houden n.l. wetgeving opvolgen i.p.v. emotioneel zelf te verzinnen hoe die toe te passen.
Mark (26-5-2014 om 22:23)
Sommige mensen zien niet direct het licht als ze voor de rechter staan en gaan voorts op hun pad van misery Verdiend niet iedereen een tweede kans ? Ja Maar slachtoffer (waarom noemen we het dat ?) verdienen ook rechtvaardigheid En een basis wet dient toch van kracht te zijn Ik bedoel als we dit idee van een ''maatschappij'' hebben persoonlijk vind ik heel de wereld corrupt Maar ja ik ben slechts 1 persoon
Cookie-instellingen beheren