Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 54 km

Woning dichtgetimmerd op last gemeente

Toegevoegd: 28-05-2014, 15.58 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - Burgemeester Stapelkamp van de gemeente Kapelle heeft vandaag een woning in Kapelle dicht laten timmeren omdat er vanuit het pand harddrugs werden verkocht. Dat heeft de gemeente vanmiddag bekend gemaakt.

De gemeente nam op 21 mei het besluit om de woning aan de Conferencestraat te sluiten nadat begin april 2014 door de politie was geconstateerd dat vanuit de woning harddrugs werden verkocht. In het pand werden ook harddrugs aangetroffen.

Op 1 oktober 2013 heeft de burgemeester het beleid ‘Bestuurlijke handhaving artikel 13b Opiumwet’ vastgesteld. In dit beleid is vastgelegd hoe wordt omgegaan met het aantreffen van drugs in een woning. Naar aanleiding van de constatering van de politie heeft de burgemeester, conform het beleid, besloten om de woning te sluiten voor een periode van drie maanden. Dit betekent dat niemand zich in deze periode in de woning mag bevinden.

Vandaag is de woning daadwerkelijk gesloten door deze dicht te spijkeren en de deur te verzegelen. Dit is gedaan door een aannemer in opdracht van de gemeente. Bij de sluiting waren naast de gemeente en de aannemer ook de RWS, Delta Netwerkbedrijf bv. en de politie aanwezig.

Naast het sluiten van de woning kijkt de gemeente ook nog of er mogelijk onterecht uitkeringen zijn verstrekt.

Zie ook:
- Arrestaties voor koop en verkoop drugs (08-04-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lukas (31-5-2014 om 17:30)
Zit die man er nog in? Of zit hij in de gevangenis?
odb (29-5-2014 om 13:11)
Beste gemeentes in Zeeland, timmeren jullie dan ook alle kroegen dicht. Hier word ook harddrugs verkocht. Alcohol is en blijft harddrugs. Persoonlijk ben ik tegen alle vormen van illegale en legale verdoving. Maar de maatschappelijke acceptatie van alcohol of het een lekker zoet broodje is, heb ik nooit begrepen. Kijk de overlast die het met zich meebrengt.
VdVonck (28-5-2014 om 20:37)
Ach ja, de wachtlijst bij de RWS is maar 3 jaar (voor een fatsoenlijke woning).
Cookie-instellingen beheren