Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
30 files van totaal 113 km

Straten gereinigd na grote brand Cargill

Toegevoegd: 01-06-2014, 13.32 uur
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - De rookontwikkeling van de zeer grote brand bij Cargill in Sas van Gent heeft in de omliggende straten kleine deeltjes verspreid. De straten zijn daarom gereinigd. Dat meldt de gemeente Terneuzen.

Bij de brand was sprake van forse rookontwikkeling. In de omgeving van het fabrieksterrein aan de Nijverheidsweg zijn roetdeeltjes en stukjes glasvezel waargenomen. Het wegdek van de straten waar deze deeltjes zijn gevonden, zijn door wegbeheerders gereinigd. Mensen die roet- of glasvezeldeeltjes in hun tuin hebben aangetroffen kunnen deze zelf verwijderen en deponeren in de grijze container.

In verband met de waterwinning was tot circa 11.30 uur de Westkade (N252) tussen Zandstraat en de rotonde bij de brug in Sas van Gent afgesloten voor al het verkeer. De brug bij Sas van Gent is in verband met gepland onderhoud dit weekend buiten bedrijf.

De brand bij Cargill brak vannacht rond 04.35 uur uit. Cargill is een zetmeel verwerkend bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie. In het magazijn waar de brand uitbrak lagen voornamelijk verpakkingsmaterialen en zetmeel opgeslagen.

Het informatienummer dat de gemeente Terneuzen vanochtend openstelde is inmiddels gesloten. Vanaf maandagochtend 8.30 uur is de gemeente weer telefonisch bereikbaar. Mensen met dringende vragen kunnen contact opnemen met de meldkamer van de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Zie ook:
- Informatienummer grote brand Cargill (01-06-2014)
Zeer grote brand Cargill Sas van Gent (01-06-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
marleen (2-6-2014 om 10:28)
zoals gewoonlijk is er geen schadelijke stoffen vrij gekomen want wees eerlijk we ruiken er toch niks van want die fabriek stink altijd en de gemeente zeg niks vrijgekomen moeten ze ook niks opruimen he
Sassenaar (1-6-2014 om 22:21)
Hier ook niks gezien behalve me eigen bezem, emmer en zeem! En bedankt gemeente Terneuzen :)).
jJohan (1-6-2014 om 17:37)
Wij zijn niet gewaarschuwd en de straat is niet schoongemaakt.De gemeente kletst er een punt aan en hiermee worden de kosten gedrukt. Zo kom de gemeente weer goed weg. ALLEMAAL LEUGENS.
Cookie-instellingen beheren