Weerbericht:
Tropisch warm
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 27 km

Diefstal koper zorgt voor gaslek

Toegevoegd: 02-06-2014, 22.21 uur
Door: Manfred Berrevoets

OOST-SOUBURG - In een woning aan de Van Turnhoutstraat in Oost-Souburg heeft een gaslek maandagavond rond 20.30 uur voor grote commotie gezorgd. Een deel van de omgeving moest voor de veiligheid worden afgesloten.

Oorzaak van de gaslekkage is volgens Marco van der Wel, directeur van Woningstichting Walcheren, diefstal van koperen leidingen. Volgens Van der Wel ontdekte een buurtbewoner dat er water lekte in de woning. Toen hij op onderzoek uitging werd er ook gas geroken. Hiervan is melding gedaan bij meldkamer. Deze alarmeerde de brandweer van Oost-Souburg om een onderzoek in te stellen.

De woning stond op het moment van de gaslekkage leeg. Diverse woningen in de Van Turnhoutstraat en de omgeving worden dit najaar gesloopt. Zo snel mogelijk nadat een bewoner een woning heeft verlaten worden de nutsvoorzieningen afgesloten. De bewoners van de betreffende woning waren recent vertrokken.

Naast de diefstal van koperen leidingen zijn er uit de woning ook radiatoren gestolen. Van de diefstal is melding gemaakt bij de politie. Energiebedrijf Delta heeft op diverse plaatsen gegraven om de gastoevoer naar de woning af te sluiten. Hierna is de woning gecontroleerd door de brandweer. Rond 22.00 uur kon de omgeving weer worden vrijgegeven.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (4-6-2014 om 17:07)
De dader zal wel in de omgeving van deze huizen wonen, en is te lui om te werken en vindt zijn uitkering te weinig, omdat alles op gaat aan zijn wiet verslaving, dus is het in zijn ogen heel normaal om koper te stelen, maakt hem niet uit wat voor gevolgen er zijn want hij kan weer makkelijk aan zijn geld komen, er wordt echt niet gekeken waar het vandaan komt! (profiel schets dader)
wim (3-6-2014 om 19:07)
Steeds meer lees je zulke daders wat koper dieven zijn die nergens om geven maar zoiets dat zulke lui dat verkopen moet er toch bij die koper een lampje gaan branden dat ze hier aan niet eerlijk zijn aan gekomen of is het geld zo belangrijk dat het hun niet interesseert.
frans (3-6-2014 om 09:16)
Hopen dat ze de dader kunnen vinden. Vervolgens de koperdief maar aanklagen voor poging tot moord. Als je zover gaat tot het stelen van koper ben je echt knettergek.
Cookie-instellingen beheren