Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Straatrovers opgepakt dankzij getuige

Toegevoegd: 03-06-2014, 08.59 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Maandagmorgen zijn twee jongens aangehouden omdat zij verdacht worden van een poging straatroof op 19 april op de Oude Vlissingseweg.

Zaterdag 19 april rond 17.30 uur fietste een bejaard echtpaar over de Oude Vlissingseweg richting Oost-Souburg. Plotseling kwamen van achteren twee jongens aanfietsen, waarvan een van hen probeerde de tas uit het fietsmandje van de vrouw te pakken. De vrouw wist dit te verhinderen maar viel hierbij op de grond. Ze liep lichte verwondingen in het gezicht en een dikke knie op en heeft zich in de huisartsenpost laten behandelen.

Tijdens het politieonderzoek meldde zich een man (49) uit Nijkerk. Diezelfde middag rond 17.00 uur zag hij op de Markt in Middelburg dat twee jongens veel belangstelling hadden voor een oudere man. Die man had juist gepind en telde het bedrag bij de pinautomaat nog even na. De jongens achtervolgden de man toen hij de Markt verliet. Op dat moment wisten ze niet dat de man uit Nijkerk met zijn mobiele telefoon een foto van de jongens en de oudere man nam. De signalementen van de jongeren van beide incidenten kwamen sterk overeen en vormden de basis voor het onderzoek.

Het politieonderzoek leidde uiteindelijk naar twee 18-jarige jongemannen uit Oost-Souburg. Maandagmorgen om 7.15 uur werd een van de jongens in zijn woning aangehouden. De tweede verdachte meldde zich diezelfde morgen rond 11.00 uur op het politiebureau in Vlissingen. Ook hij werd aangehouden. Ze zijn beiden voor verder onderzoek ingesloten in het politiecellencomplex Torentijd en hoorden maandagmiddag dat ze langer moeten blijven.

Zie ook:
- Politie zoekt getuigen straatroof M'burg (24-04-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (3-6-2014 om 18:58)
Wat UN hufters om op die manier je te verrijken wat zullen die bejaarde mensen de man uit Nijkerk dankbaar zijn gelukkig dat er ook die mensen zijn om op te letten waardoor de gasten gepakt konden worden
jo (3-6-2014 om 11:41)
en nu maar hopen dat die jongens eens een flink pak op hun donder krijgen en nogmaals perfect van de man uit nijkerk
J. (3-6-2014 om 11:03)
Hulde voor die man uit Nijkerk! De meeste burgers zal het namelijk een worst wezen want het gebeurd immers niet bij hun.
Vlissinger (3-6-2014 om 10:21)
Toppertje, als iedereen zo zou oppassen dan is dat waardeloze tuig zo van de straat. En het is niet zo moeilijk, deze wannabee gangstertjes vallen door hun intelligent gedrag dusdanig op dat je ze zo er uit pikt.
Anneke (3-6-2014 om 10:10)
Hulde voor de man uit Nijkerk!! Dat zouden meer mensen moeten doen!
Vlissingse (3-6-2014 om 09:25)
Geweldige actie van de man uit Nijkerk! Was iedereen maar zo alert!
Cookie-instellingen beheren