Weerbericht:
Bewolkt en perioden met (mot)regen. Morgen geleidelijk opklaringen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Dodelijk verkeersongeluk N256 Zierikzee

Toegevoegd: 03-06-2014, 14.18 uur - Update: 03-06-2014, 22.33 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Op de Weg naar de Val (N256) tussen de Zeelandbrug en Zierikzee is dinsdagmiddag een ernstig verkeersongeluk gebeurd. Eén persoon is om het leven gekomen. Een ander raakte gewond.

Het ongeval gebeurde rond 14.10 uur nabij hectometerpaaltje 20,9. Ter plekke kwamen een vrachtwagen en een bestelbusje met elkaar in botsing. Volgens de politie is de bestelwagen vermoedelijk op de verkeerde weghelft geraakt en vervolgens frontaal op de vrachtauto gebotst. De vrachtwagen schoot over de parallelweg en belandde in een sloot. Het busje kwam in de berm terecht.

De brandweer rukte met drie voertuigen uit nadat werd gemeld dat er sprake zou zijn van een beknelling. Er is opgeschaald naar middelongeval. De traumahelikopter uit Rotterdam werd ook opgeroepen maar deze zou niet meer ter plekke zijn gekomen.

Slachtoffers
Het dodelijke slachtoffer zat in het bestelbusje. Het gaat volgens de politie om een 81-jarige inwoner van de gemeente Schouwen-Duiveland. De vrachtwagenchauffeur is een 26-jarige inwoner van Zoetermeer. Hij is behandeld door een arts en heeft lichte verwondingen opgelopen.

Wegafsluiting
De N256, waaronder ook de Zeelandbrug valt, is in beide richtingen afgesloten. Volgens de politie kan het verkeer het beste omrijden via de Stormvloedkering (N57). De weg blijft voorlopig in beide richtingen dicht vanwege het onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. De politie liet rond 16.00 uur weten dat de weg nog geruime tijd afgesloten zal blijven.

Eerder fataal ongeluk
Op nagenoeg dezelfde locatie als waar vandaag de aanrijding plaatsvond kwam eind oktober 2013 ook iemand om bij een verkeersongeluk. Een 50-jarige inwoner van Arnemuiden kwam toen een paar honderd meter verderop met zijn personenauto in botsing met een Belgische passagiersbus.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
- Zeelandbrug voorlopig nog dicht (02-06-2014)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (4-6-2014 om 08:19)
Sja waar mensen zijn worden er fouten gemaakt, je kan van alles in het werk stellen om de wegen veiliger (gebouwen weg, vangrails, enz. enz.) te maken. Maar de mens weet er wel altijd iets op te verzinnen om dat weer te omzeilen. Hoe dan ook, uitsluiten kan gewoon niet! Het blijft gewoon oppassen en hopen dat het niet te veel gebeurt.
Nuchter (3-6-2014 om 23:10)
Allemaal erg genoeg maar wat doet iemand van 86 nog in een auto ? Regelmatig zie ik wat mijn schoonvader allemaal uitvreet met zijn auto, je staat doods angsten uit .
ronald van gemert (3-6-2014 om 22:57)
sterkte nabestaanden het gebouw is mooi en trekt het zicht ,maar geen reden om van de weg te gaan ,groet ro
Bertus (3-6-2014 om 22:32)
Allereerst gecondoleerd familie vrienden en bekenden van het slachtoffer. Sterkte aan de vrachtwagenchauffeur! Als men zich stoort aan het O'moda gebouw, moet er ook verder maar niets op de weg rijden of op het fietspad, dat is dan ook storend. Maar lijkt me dat de recherche onderzoek doet naar de oorzaak.
Jans (3-6-2014 om 20:50)
Allereerst, heel veel sterkte voor de nabestaanden, want dit is vreselijk als men zo'n bericht thuis krijgt, maar ook voor de chauffeur van de vrachtwagen,veel sterkte, want ook voor hem is het afschuwelijk. Dan het commentaar over Omoda, waar slaat dat nou op, het is overzichtelijk genoeg, en nu er zoiets gebeurt, moet er gelijk weer allerlei dingen bijgehaald. Denk eerst eens aan de nabestaanden, en niet vooroordelen geven, want daar hebben de nabestaanden niets aan. Diegene die commentaar op Omada heeft, kijk misschien zelf teveel naar het bedrijf, en minder op de weg, ik ben zelf bestuurder en heb mijn ogen op de weg zoals het hoort, en niet naar andere dingen.
jammer hoor (3-6-2014 om 19:59)
@rimpelsteeltje, Je medeleven is zeer goed bedoelt ! Maar zet aub alleen R.I.P ( je zet het dubbelop !!) Sorry maar het viel me op,vorige keer ook namelijk.