Weerbericht:
Zonnig en droog, in het zuiden zomers warm
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 30 km

Dodelijk verkeersongeluk N256 Zierikzee

Toegevoegd: 03-06-2014, 14.18 uur - Update: 03-06-2014, 22.33 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Op de Weg naar de Val (N256) tussen de Zeelandbrug en Zierikzee is dinsdagmiddag een ernstig verkeersongeluk gebeurd. Eén persoon is om het leven gekomen. Een ander raakte gewond.

Het ongeval gebeurde rond 14.10 uur nabij hectometerpaaltje 20,9. Ter plekke kwamen een vrachtwagen en een bestelbusje met elkaar in botsing. Volgens de politie is de bestelwagen vermoedelijk op de verkeerde weghelft geraakt en vervolgens frontaal op de vrachtauto gebotst. De vrachtwagen schoot over de parallelweg en belandde in een sloot. Het busje kwam in de berm terecht.

De brandweer rukte met drie voertuigen uit nadat werd gemeld dat er sprake zou zijn van een beknelling. Er is opgeschaald naar middelongeval. De traumahelikopter uit Rotterdam werd ook opgeroepen maar deze zou niet meer ter plekke zijn gekomen.

Slachtoffers
Het dodelijke slachtoffer zat in het bestelbusje. Het gaat volgens de politie om een 81-jarige inwoner van de gemeente Schouwen-Duiveland. De vrachtwagenchauffeur is een 26-jarige inwoner van Zoetermeer. Hij is behandeld door een arts en heeft lichte verwondingen opgelopen.

Wegafsluiting
De N256, waaronder ook de Zeelandbrug valt, is in beide richtingen afgesloten. Volgens de politie kan het verkeer het beste omrijden via de Stormvloedkering (N57). De weg blijft voorlopig in beide richtingen dicht vanwege het onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. De politie liet rond 16.00 uur weten dat de weg nog geruime tijd afgesloten zal blijven.

Eerder fataal ongeluk
Op nagenoeg dezelfde locatie als waar vandaag de aanrijding plaatsvond kwam eind oktober 2013 ook iemand om bij een verkeersongeluk. Een 50-jarige inwoner van Arnemuiden kwam toen een paar honderd meter verderop met zijn personenauto in botsing met een Belgische passagiersbus.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
- Zeelandbrug voorlopig nog dicht (02-06-2014)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kleintje (3-6-2014 om 19:52)
blijft iets in die bocht zitten . ik rijd er al jaren enkele keren per dag en der zit iets in de draai of wat dan ook. het is gewoon een rot bocht. en @w als je je stoort aan het omoda gebouw hoor je mijns inzien niet op de weg. als je je af laat lijden door een gebouw vraag ik me af wat er gebeurd als er plots een kind oversteekt. sterkte aan de nabestaanden en beterschap voor het slachtoffer.die dit zijn leven lang meedraagt
jammer hoor (3-6-2014 om 19:41)
@rimpelsteeltje, Je medeleven is zeer goed bedoelt ! Maar zet aub alleen R.I.P ( je zet het dubbelop !!) Sorry maar het viel me op,vorige keer ook namelijk.
Visser (3-6-2014 om 19:36)
Inderdaad, het is het zoveelste dodelijke slachtoffer in Zeeland in korte tijd en mensen beseffen vaak niet hoe een ontzettend verdriet dit is voor de nabestaanden. Je zult de boodschap maar thuis krijgen, zo plotseling je geliefde weggerukt uit dit leven! Het is altijd op een afstand, maar het moet maar eens in eigen huis of familie zijn. Heel veel sterkte voor de nabestaanden en ook de hulpverlening, wat is er een verdriet overal. Laten we proberen elkaar te helpen en te troosten (ook al is dit bijna onmogelijk) waar je kunt!
JanP (3-6-2014 om 19:09)
Misschien wel onwel geworden, het is een en blijft een verschrikkelijk iets. En over dat Omoda gebouw is onzin, als je je daardoor laat afleiden kun je maar beter stoppen met autorijden. Sterkte voor de allen die deze man lief hebben.
Marcel (3-6-2014 om 18:49)
Ririmpelsteeltje snapt het niet helemaal. En een gebouw de schuld geven is wel heel erg makkelijk. Sterkte voor de nabestaanden.
wim (3-6-2014 om 18:41)
Wat een week met veel dodelijke slacht offers in zeeland heel veel sterkte voor de nabestaande.