Weerbericht:
Bewolkt en perioden met (mot)regen. Morgen geleidelijk opklaringen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Dodelijk verkeersongeluk N256 Zierikzee

Toegevoegd: 03-06-2014, 14.18 uur - Update: 03-06-2014, 22.33 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Op de Weg naar de Val (N256) tussen de Zeelandbrug en Zierikzee is dinsdagmiddag een ernstig verkeersongeluk gebeurd. Eén persoon is om het leven gekomen. Een ander raakte gewond.

Het ongeval gebeurde rond 14.10 uur nabij hectometerpaaltje 20,9. Ter plekke kwamen een vrachtwagen en een bestelbusje met elkaar in botsing. Volgens de politie is de bestelwagen vermoedelijk op de verkeerde weghelft geraakt en vervolgens frontaal op de vrachtauto gebotst. De vrachtwagen schoot over de parallelweg en belandde in een sloot. Het busje kwam in de berm terecht.

De brandweer rukte met drie voertuigen uit nadat werd gemeld dat er sprake zou zijn van een beknelling. Er is opgeschaald naar middelongeval. De traumahelikopter uit Rotterdam werd ook opgeroepen maar deze zou niet meer ter plekke zijn gekomen.

Slachtoffers
Het dodelijke slachtoffer zat in het bestelbusje. Het gaat volgens de politie om een 81-jarige inwoner van de gemeente Schouwen-Duiveland. De vrachtwagenchauffeur is een 26-jarige inwoner van Zoetermeer. Hij is behandeld door een arts en heeft lichte verwondingen opgelopen.

Wegafsluiting
De N256, waaronder ook de Zeelandbrug valt, is in beide richtingen afgesloten. Volgens de politie kan het verkeer het beste omrijden via de Stormvloedkering (N57). De weg blijft voorlopig in beide richtingen dicht vanwege het onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. De politie liet rond 16.00 uur weten dat de weg nog geruime tijd afgesloten zal blijven.

Eerder fataal ongeluk
Op nagenoeg dezelfde locatie als waar vandaag de aanrijding plaatsvond kwam eind oktober 2013 ook iemand om bij een verkeersongeluk. Een 50-jarige inwoner van Arnemuiden kwam toen een paar honderd meter verderop met zijn personenauto in botsing met een Belgische passagiersbus.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
- Zeelandbrug voorlopig nog dicht (02-06-2014)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (3-6-2014 om 18:01)
Gezien de leeftijd van het slachtoffer ligt onwelwording voor de hand. Dit soort ongelukken zijn vrijwel niet te voorkomen. Maar de n256 begint wel een dodenweg te worden. Een aantal jaar geleden is het ook goed fout gegaan in de bocht. Nadien is die bocht verbreed.
Mimana (3-6-2014 om 16:57)
Beetje oneerlijk om het ongeval met de bus van vorig jaar erbij te halen. HV weet ook dat die keus van de auto eigenaar was en dus een zelfdoding. Deze man is 81 jaar en geloof niet dat het bewust is. Mss onwel geworden. Onzin dat het gebouw van Omoda er iets mee te maken zou hebben, heeft niks met het overzicht van de weg te maken, is alleen landschap aantasting.
mozes (3-6-2014 om 16:34)
een gebouw de schuld geven, ja dat is lachen. misschien leren autorijden, niet bezig zijn met andere dingen. laaghangende zon, medische oorzaak ja, maar een gebouw. ik wens de nabestaande sterkte. oja, rimpel, RIP is voldoende, in peace is dan al gezegd
Lau (3-6-2014 om 16:33)
@ W Ik ben er een aantal weken geleden voor het eerst langsgekomen en het leid inderdaad heel erg af, zeker als je het gebouw voor het eerst ziet gaan je ogen die kant op met eventueel alle nare gevolgen van dien dus je zou best wel eens een punt kunnen hebben
Tom (3-6-2014 om 16:29)
Sterkte aan alle nabestaanden en betrokkenen! Nummer 4 in 4 dagen in Zeeland...
Veiligheidsman (3-6-2014 om 16:26)
Wat een onzin om Omoda hier ook nog bij te betrekken. Het is een droevig ongeval dat op elke meter wegbedekking kan gebeuren. Een vangrail tussen beide rijstroken is het enige middel om dit soort ongevallen te beperken.