Weerbericht:
Geleidelijk minder wisselvallig
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Dodelijk verkeersongeluk N256 Zierikzee

Toegevoegd: 03-06-2014, 14.18 uur - Update: 03-06-2014, 22.33 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Op de Weg naar de Val (N256) tussen de Zeelandbrug en Zierikzee is dinsdagmiddag een ernstig verkeersongeluk gebeurd. Eén persoon is om het leven gekomen. Een ander raakte gewond.

Het ongeval gebeurde rond 14.10 uur nabij hectometerpaaltje 20,9. Ter plekke kwamen een vrachtwagen en een bestelbusje met elkaar in botsing. Volgens de politie is de bestelwagen vermoedelijk op de verkeerde weghelft geraakt en vervolgens frontaal op de vrachtauto gebotst. De vrachtwagen schoot over de parallelweg en belandde in een sloot. Het busje kwam in de berm terecht.

De brandweer rukte met drie voertuigen uit nadat werd gemeld dat er sprake zou zijn van een beknelling. Er is opgeschaald naar middelongeval. De traumahelikopter uit Rotterdam werd ook opgeroepen maar deze zou niet meer ter plekke zijn gekomen.

Slachtoffers
Het dodelijke slachtoffer zat in het bestelbusje. Het gaat volgens de politie om een 81-jarige inwoner van de gemeente Schouwen-Duiveland. De vrachtwagenchauffeur is een 26-jarige inwoner van Zoetermeer. Hij is behandeld door een arts en heeft lichte verwondingen opgelopen.

Wegafsluiting
De N256, waaronder ook de Zeelandbrug valt, is in beide richtingen afgesloten. Volgens de politie kan het verkeer het beste omrijden via de Stormvloedkering (N57). De weg blijft voorlopig in beide richtingen dicht vanwege het onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. De politie liet rond 16.00 uur weten dat de weg nog geruime tijd afgesloten zal blijven.

Eerder fataal ongeluk
Op nagenoeg dezelfde locatie als waar vandaag de aanrijding plaatsvond kwam eind oktober 2013 ook iemand om bij een verkeersongeluk. Een 50-jarige inwoner van Arnemuiden kwam toen een paar honderd meter verderop met zijn personenauto in botsing met een Belgische passagiersbus.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
- Zeelandbrug voorlopig nog dicht (02-06-2014)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
meisje01 (3-6-2014 om 16:23)
@W: Ik rijd daar vaak zat, dat O'moda-gebouw heeft in mijn beleving totaal niks met veiligheidsgevoel te maken...... Staat niet op de weg, zit nog fietspad tussen...
Ik (3-6-2014 om 16:22)
@rimpelsteeltje: ik stoor me nou al een paar keer deze week aan je reacties, nl "rest in peace in peace". Erg vreemd. @ w: misschien onwel geworden ipv een gebouw de schuld geven?
Rimpelsteeltje (3-6-2014 om 15:59)
RIP in peace
Ed (3-6-2014 om 15:59)
Sterkte voor de nabestaanden.
W (3-6-2014 om 15:40)
Ik zeg niet dat er een relatie is, maar het O'Moda gebouw dat daar veel te dicht langs de weg staat draagt niet positief bij aan het gevoel van verkeersveiligheid. Het gebouw leidt af en vertekent de hele omgeving (en dus ook de weg). In Rotterdam geven ze alle gebouwen een naam. Dit gebouw zou daar vast 'de kist' genoemd worden. Helaas kent de gemeente S-D meerdere maten waarmee ze meet. Hoe groter het project hoe makkelijker ze is. Veel sterkte aan de nabestaanden en hopelijk is dit het laatste dodelijke ongeval daar (of waar dan ook).
Coco (3-6-2014 om 15:26)
Wat is er aan de hand in Zeeland? Sterkte voor allen die de afgelopen dagen door een verkeersongeval een geliefde zijn verloren.....