Zeelandbrug voorlopig nog dicht

Toegevoegd: 03-06-2014, 22.26 uur

Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De Weg naar de Val (N256) en de Zeelandbrug blijven nog tot zeker middernacht dicht na het fatale ongeluk dat daar vanmiddag plaatsvond. Dat heeft de politie gemeld.

Rond 14.10 uur kwamen tussen de Zeelandbrug en Zierikzee een bestelbusje en een vrachtwagen frontaal met elkaar in botsing. De vrachtwagen schoot over de parallelweg en belandde in een sloot. Het busje kwam in de berm terecht. De bestuurder van het busje, een 81-jarige inwoner van Schouwen-Duiveland, kwam om het leven. De 26-jarige vrachtwagenchauffeur, afkomstig uit Zoetermeer, raakte gewond.

Na het ongeluk werd de weg volledig afgesloten. Daardoor kon verkeer niet meer via de Zeelandrug rijden en werd een omleidingsroute ingesteld via de Oosterscheldekering. Het busje kon aan het begin van de avond worden geborgen. In de loop van de avond werd gestart met het bergen van de vrachtwagen. Uit de truck lekte echter diesel en het opruimen daarvan kost ook behoorlijk wat tijd.

Even na 22.00 uur meldde de politie dat de verwachting is dat de wegafsluiting nog tot zeker middernacht gaat duren.

Zie ook:
 - Dodelijk verkeersongeluk N256 Zierikzee (03-06-2014)Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750