Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 30 km

Officier eist jeugd-tbs Terneuzenaar

Toegevoegd: 04-06-2014, 16.34 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft woensdag de rechtbank opnieuw gevraagd de 20-jarige Joël V. uit Terneuzen jeugd-tbs op te leggen. De zwakbegaafde V. wordt ervan verdacht op 27 oktober 2013 een treiterende plaatsgenoot om het leven te willen brengen.

Volgens V. werd hij al langere tijd door het latere slachtoffer getreiterd en bedreigd en toen op de bewuste dag zijn pestkop weer eens verbaal tekeer ging, werd het V. kennelijk allemaal teveel. In de lezing van V. had hij met een mes zwaaiende bewegingen gemaakt om zijn pestkop weg te jagen. Die werd echter op diverse plekken van zijn lichaam geraakt en liep wat kleine steekwonden op.

Naast de poging moord wordt V. ervan verdacht dat hij op 30 april een portier heeft mishandeld en zich heeft verzet bij zijn aanhouding. Ook zou hij een paar weken voor het steekincident enkele agenten hebben bedreigd. In alle gevallen verkeerde V., die het niveau van een elfjarige heeft, onder invloed van drank.

De rechtbank doet 18 juni uitspraak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (4-6-2014 om 20:29)
en de pester gaat deze vrij uit
wim (4-6-2014 om 19:00)
Pas toch op ondanks deze persoon die zwakbegaafd is want op zon manier die hier is ontstaan laad zon jongen zijn agressie die dan tot zulke dingen ten uit voer kom pesten word dan een grote ergernis die dan als gevolg niet meer weet wat hij doet.
nel (4-6-2014 om 16:52)
Is het niet wat gevaarlijk dat een zwak begaafde met een mes rondloopt...? en uiteraard treiteren kunnen we niet tolereren maar met een mes op straat lopen ook niet dat loopt vaak verkeerd af. ben benieuwd wat de uitspraak is...?
Cookie-instellingen beheren