Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
34 files van totaal 145 km

Tien jaar cel geëist voor reeks overvallen

Toegevoegd: 05-06-2014, 20.04 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft donderdag tien jaar cel geëist tegen de 41-jarige E. K. die wordt verdacht van zes overvallen op Chinese restaurants in Oost-Souburg, Middelburg. Koudekerke, Oostkapelle en Vlissingen. Bij een zevende restaurant in Middelburg bleef het bij een poging.

Bij de voorbereidingen op de achtste overval in Oost-Souburg werd W. door een oplettende burger opgemerkt. De politie kon W. daarna aanhouden. Volgens de officier van justitie was door zijn toedoen Chinese samenleving op Walcheren gedurende twee jaar in angst gegijzeld.

Naast de overvallen wordt W., beveiliger bij een bedrijf in het Vlissingse Sloegebied, verdacht van diefstal van volgens het bedrijf in totaal zes kilometer koperdraad en het bezit van een nepvuurwapen. Met het geld dat W. bij de overvallen buit maakte kocht hij cocaïne. Met zijn eis hield de officier rekening met W.'s licht verminderd toerekeningsvatbaarheid, zijn blanco strafblad en het wettelijke strafmaximum.

Tien jaar cel vindt het OM een gepaste straf, onder meer omdat de overvallenreeks langdurig veel angst onder Chinese restauranteigenaren en personeel veroorzaakte. W. overviel de restauranthouders telkens met bedekt gezicht, onder dreiging van een vuurwapen en tegen sluitingstijd. De uitspraak is over veertien dagen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (7-6-2014 om 07:03)
Laten we hopen dat deze opgelegde straf die is toegekend niet door beter gedrag de jaren in vermindering word gebracht en hulde aan de persoon van de oplettende burger
fred (6-6-2014 om 10:57)
als ze hem dan ook werkelijk 10 jaar vast houden, maar je zult het weer mee maken dat die na een paar jaar weer vrijlaten. Zo gaat dat hier eenmaal
Elly (6-6-2014 om 07:13)
Ze moesten die junks op een onbewoond eiland dumpen,zodat de mensen veilig over straat kunnen en slapen,de rechter zal wel weer minder straf opleggen zoals gewoonlijk.
Cookie-instellingen beheren