Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Tinkle alarm in strijd tegen zakkenrollers

Toegevoegd: 16-06-2014, 20.14 uur
Door: Manfred Berrevoets

GOES - De gemeente Goes, het OOG en de politie waarschuwen winkelend publiek voor zakkenrollers. Vanaf dinsdag 17 juni delen agenten flyers en ‘Tinkle Alarms’ uit. Deze alarmbelletjes kun je aan je portemonnee of rits van je tas bevestigen.

Wanneer een dief een portemonnee probeert te stelen of een tas openritst, gaat het belletje rinkelen. De politie zal vooral op de marktdagen, dinsdag en zaterdag, extra inzetten op zakkenrollerij. De agenten letten op de bagage van mensen en maken mensen alert op dieven die eenvoudig en snel toe kunnen slaan.

Zakkenrollers slaan vaak op een onbewaakt moment toe, of spreken mensen met een smoes aan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (17-6-2014 om 21:32)
De beste aanpak tegen zakkenrollers ligt echt bij de potentiële slachtoffer zelf. Het is niet alleen om je portemonnee te doen, vaak ook heel je tas. Laat deze dan ook niet ergens in een winkel op de grond staan. Dek bij het pinnen altijd je pincode af, maakt niet uit waar. Vaak word je pas gerold nadat ze je pincode hebben mee kunnen lezen. Verdacht gedrag is oa. Jas over de arm, krant, folder of plattegrond in de hand, voor het afschermen. Ze zijn nooit alleen, de een lijd af en de ander rolt je en weer een ander neemt de het gerolde van de graaier over.
jose (17-6-2014 om 14:47)
ik wil er ind ook wel 1 tje
flodder (17-6-2014 om 13:57)
Ik heb het zelf meegemaakt. Je ben nu wel allert. Ik zou ook een alarm willen
Johanna (17-6-2014 om 08:33)
Heel erg goed initiatief! Dank je...
Marjoke Klaver (16-6-2014 om 21:28)
Ik wil ook een ‘Tinkle Alarm ’
Cookie-instellingen beheren