Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 28 km

Ernstig verkeersongeluk Vlissingen

Toegevoegd: 24-06-2014, 13.52 uur - Update: 24-06-2014, 17.06 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In Vlissingen is dinsdagmiddag een scooterrijder ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval.

De scootterrijder, een 80-jarige man uit Vlissingen, kwam rond 13.20 uur op de kruising Nieuwe Zuidbeekseweg - Westerzicht in botsing met een 34-jarige automobilist uit Vlissingen. De man verleende vermoedelijk geen voorrang toen hij met zijn scooter de Nieuwe Zuidbeekseweg over wilde steken.

Twee ambulances en een traumahelikopter zijn ter plekke gekomen om hulp te verlenen. De gewonde is na behandeling met de traumahelikopter overgebracht naar een ziekenhuis. Het slachtoffer liep bij de aanrijding een ernstige hoofdwond op.

De politie heeft ter plaatse een sporenonderzoek uitgevoerd. Ook werd een remproef uitgevoerd met de personenauto. De Nieuwe Zuidbeekseweg was vanwege het ongeluk volledig afgesloten tussen de kruisingen met de Nieuwe Vlissingseweg en de Weijevlietweg. Rond 15.30 uur kon de weg weer worden vrijgegeven.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
D (25-6-2014 om 10:40)
Je moet wel goed kijken en opletten op dat kruispunt. Maar het is gewoon een kruispunt zoals elk ander. Alleen het gaat meer om de weg. Ze kunnen daar beterdrempels neerleggen en die bossen allemaal weghalen en het zebrapad duidelijker aangeven. Maar het kruispunt is gewoon heel duidelijk. De mensen zelf moeten goed kijken. En niet gelijk met vingers wijzen naar de automobilist. Ookal is het slachtoffer een man op een scooter.
Patrick (25-6-2014 om 10:32)
Dat dat een leuke racebaan is, is wel bekend. Maar om nu gelijk een rotonde aan te leggen is persoonlijk gezegd ook zo ver gegrepen (aangezien rotondes ook niet altijd een goede oplossing zijn). Ik ben eerder voorstander van een paar drempels (niet gelijk van die lanceerplatformen, maar wel dat je er voor af moet remmen) dan een rotonde
Bewoner Westerzicht (25-6-2014 om 08:44)
Allereerst sterkte aan het slachtoffer. I.d.d. een onoverzichtelijke kruising. Als je vanuit Westerzicht de Nieuwe Zuidbeekse weg op wilt rijden dan wordt het zicht belemmerd door de aanwezige bomenen struiken aan de linkerzijde. Gezien het gebruik van de kruising door de vele scholieren en de overige verkeersdeelnemenrs lijkt het me zeker geen slecht idee om daar een rotonde aan te leggen. Het is een weg die uitnodigt om harder te rijden dan de toegestane 50 km p/h
D (25-6-2014 om 08:10)
Een rotonde? Daar gebeuren geen ongelukken op? Het kruispunt is NIET gevaarlijk, het zijn de mensen zelf die gevaarlijk doen, niet opletten, de situatie verkeerd inschatten, te hard rijden etc. Nog snel even oversteken want we hebben zo'n haast. Kan nog net! Er is hier geen voorrang verleend door de scooterrijder, de reden is ons niet bekend.
P>Huisson (24-6-2014 om 23:43)
Al weer een rotonde? beter op letten en goed kijken, en minder hard rijden op op de zuidbeekseweg
Hans (24-6-2014 om 23:36)
Erg voor die meneer, maar ik zou als politie die automobilist gelijk opsluiten. Tja ze zoeken gelijk een schuldige. Schande! Kijk eerst eens naar het slachtoffer en de bestuurder van de auto die ook slachtoffer is. En uh, ja meneer vlamde gewoon tegen de zijkant van de auto aan. Remproef heeft in dat geval weinig zin. Zoals vermeld, ze zoeken gelijk iemand om te veroordelen. Goed of fout het gaat de overheid om de centen en niet om de mensen. Foutje van geen voorrang verlenen kan ernstige gevolgen hebben en kan iedereen overkomen. Zelfs deze meneer die nu in het ziekenhuis ligt. Helaas. Sterkte.
Cookie-instellingen beheren