Weerbericht:
Perioden met regen, in het uiterste noordoosten mogelijk ook sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Ernstig verkeersongeluk Vlissingen

Toegevoegd: 24-06-2014, 13.52 uur - Update: 24-06-2014, 17.06 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In Vlissingen is dinsdagmiddag een scooterrijder ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval.

De scootterrijder, een 80-jarige man uit Vlissingen, kwam rond 13.20 uur op de kruising Nieuwe Zuidbeekseweg - Westerzicht in botsing met een 34-jarige automobilist uit Vlissingen. De man verleende vermoedelijk geen voorrang toen hij met zijn scooter de Nieuwe Zuidbeekseweg over wilde steken.

Twee ambulances en een traumahelikopter zijn ter plekke gekomen om hulp te verlenen. De gewonde is na behandeling met de traumahelikopter overgebracht naar een ziekenhuis. Het slachtoffer liep bij de aanrijding een ernstige hoofdwond op.

De politie heeft ter plaatse een sporenonderzoek uitgevoerd. Ook werd een remproef uitgevoerd met de personenauto. De Nieuwe Zuidbeekseweg was vanwege het ongeluk volledig afgesloten tussen de kruisingen met de Nieuwe Vlissingseweg en de Weijevlietweg. Rond 15.30 uur kon de weg weer worden vrijgegeven.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joris (28-6-2014 om 15:27)
@bewoner Westerzicht: Remsporen zijn kort, dus snelheid zal niet extreem geweest zijn. U rijd geen auto neem ik aan? Als meneer eerst stopte en keek, waarom rijd hij dan op als de auto dichtbij is? Heb dit al vaker gezien bij senioren. Stilstaan, links-rechts kijken en als het verkeer dichterbij is doorrijden. Als je overzicht hebt hoef je niet stil te staan, ruim van te voren de situatie beoordelen!
Monique (26-6-2014 om 09:44)
Vraag me het meeste af hoe het nu is met deze meneer..
bewoner Westerzicht (26-6-2014 om 07:04)
@pech. Heb je het zien gebeuren? Deze man is wel degelijk gestopt en heeft meerdere keren gekeken. Wel heel erg makkelijk om de scooterrijder de schuld te geven. Zeker omdat het om een man van 80 gaat. Vooroordelen. Ik, ga niemand beschuldigen, maar als jullie automobilisten niet als randdebielen over die weg scheuren met een gangetje van 80 ipv 50 dan gebeuren zulk soort ongelukken ook niet! Goede remmen of niet!
pech (25-6-2014 om 16:29)
als de man op de scooter nu eens gewoon gestopt was ipv klakkeloos doorrijden was er niks gebeurt hadden we nu ook niks te zeuren. helaas gebeuren deze dingen te vaak en ben ook ik blij dat ik goede remmen op de auto heb.
Bewoner West-Souburg (25-6-2014 om 13:06)
Iedereen die één van de twee slachtoffers veroordeeld; dat doet justitie wel. Verder is er, als het groen goed bijgehouden wordt, feitelijk weinig mis met de kruising. Het is meer dat als er ergens een ongeluk gebeurd, er gelijk allerlei maatregels zouden genomen moeten worden? Je kunt overal wel rotondes neer leggen, maar als er dan een ongeluk gebeurd? Ik zou liever zien dat iedereen zich gewoon eens aan de regels hield, dan hoef ik mijn buurtgenoten niet aan te spreken op te hard rijden in hun eigen wijk, snelheden tot 80km/u in een 30 km/u zone, waar zit je dan met je hoofd? Scooter en fietsen bestuurders die zonder te kijken of te signaleren afslaan, in goed vertrouwen dat de rest wel uitkijkt en uitwijkt? #ffwakkerworden
Vlissinger (25-6-2014 om 11:47)
Rotonde, verkeerslichten? Doe normaal!! er liggen al honderden van die rot rotondes, en het volk weet niet eens hoe je rotonde moet rijden!! dagelijks zie je gestuntel op een rotonden van mensen die niet weten hoe je richting aan moet geven, welke baan ze moeten gebruiken, hoe je de rotonde moet verlaten vanaf de binnenbaan!. Nee, geen rotonde, geen verkeerslichten. Gewoon je OGEN open doen!
Cookie-instellingen beheren