Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Man met houten knuppel aangehouden

Toegevoegd: 29-06-2014, 11.42 uur
Door: Rolf de Feijter

RILLAND - Een 43-jarige inwoner van Rilland is aangehouden voor verboden wapenbezit. In zijn auto had hij een knuppel liggen.

Agenten zagen de man zaterdagavond rond 21.00 uur zonder gordel rijden over de Oude Rijksweg. Bij de afslag Oesterdam wilden agenten hem controleren maar de man reed weg. Aan de Bathpolderweg kon hij opnieuw aan de kant worden gezet. Bij het openen van zijn portier zagen agenten achter de bestuurdersstoel een houten knuppel liggen.

Het wapen is in beslag genomen. Hij kreeg na verhoor een bekeuring mee voor het niet dragen van een autogordel en verboden wapenbezit. De man verklaarde dat hij de knuppel voor zijn eigen veiligheid in de auto had liggen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
René (2-7-2014 om 20:45)
Jongens jongens wat een gezeik en een verwijten. De agenten doen gewoon hun werk, en zo te lezen op een uitstekende manier. Voor de agressievelingen kan dat dan vervelend uitpakken. Normaal word je echt niet zomaar aangevallen en de heren van de politie proberen juist te voorkomen dat je een middel voorhanden hebt wat als wapen gebruikt kan worden. Zeker binnen handbereik, er zijn nou eenmaal te veel eikels in het verkeer die zonodig hun gram moeten halen omdat ze thuis vaak moeten luisteren.................. chapeau voor het politie optreden. weg met de azijnzeikerds
odb (30-6-2014 om 17:49)
@reageerders. Ik haat agenten om hun houding, manier van voorkomen en hun bepaald niet smetteloze historische reputatie. Verder wil jij voor jezelf denken, wat blijkbaar al moeilijk genoeg voor je moet zijn, gezien je reactie. Dat wil niet zeggen dat ik mezelf niet aan de wet hou. Maar deze agenten hadden het betreft die knuppel ook met een waarschuwing kunnen laten aflopen. Maar nee gelijk de volle lading. Doen ze dit ook bij hun eigen familie en kennissen als ze worden aangehouden? Denk het niet.
@reageerders (30-6-2014 om 14:46)
Wat een commentaar weer zeg... Hadden de agenten niets gedaan en wordt er iemand na een verkeersruzie met de knuppel geslagen, roepen jullie hier het hardste dat de politie 'niet op durft te treden'... De Wet Wapens en Munitie omschrijft dergelijke geval gewoon als strafbaar. En de agenten doen gewoon hun werk wanneer ze zulke zaken aantreffen. Allemaal gefrustreerd wegens een eerder gekregen bekeuring zeker? In de ogen van de meeste azijnpissers hier kan de politie het nooit goed doen, niet linksom, niet rechtsom.
dorpsbewoner (30-6-2014 om 09:03)
Even goed lezen mensen: Wie zijn gordel niet draagt kan worden aangehouden en bekeurd. (ben ik ook overkomen!) Als de politie je wil aanhouden (om te waarschuwen?) en je rijdt dan weg, tsja... dan vraag je om veel bekeuringen.Wie aandacht vraagt krijgt het! Het valt me mee dat hij geen bekeuring heeft gekregen voor het wegrijden! Iemand die zich aan alle normale regels houdt, wordt zelden aangevallen of bekeurd.
Piet Polletiek (30-6-2014 om 01:32)
Het wordt inderdaad tijd, dat dit pure machtsmisbruik aan banden gelegd wordt. Ook burgers hebben recht op middelen om zich te beschermen. Dit is niet het alleenrecht van de machtswellustelingen in die witte gestreepte autootjes.
Governmente (29-6-2014 om 19:29)
Echt een triest land is dit aan het worden zeg. Gewoon een open gevangenis. Waarom zou je je zelf niet mogen uitrusten zodat je je ook enigszins kan verdedigen mocht dat nodig zijn. Dit gaat tegen het natuurlijke gedrag van mensen in. Je word gedwongen afhankelijk gemaakt. Word je belaagd, moet je maar hopen dat je de kans krijgt om 112 te bellen of iemand anders die het ziet. Dan kunnen ze je gelijk naar het ziekenhuis brengen als ze er eindelijk(elke seconde duurt lang op zo'n moment) zijn, na 3 of 5 of 15 minuten.
Cookie-instellingen beheren