Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
100 files van totaal 375 km

Grote politieactie in Tholen

Toegevoegd: 01-07-2014, 21.14 uur
Door: Manfred Berrevoets

THOLEN - De politie heeft vandaag samen met de Belastingdienst en vrijwilligers van Buurtpreventie een preventieve en repressieve actie gehouden in de gemeente Steenbergen en gemeente Tholen.

In de gemeente Tholen zijn in totaal zijn 400 passanten gecontroleerd. Elf van hen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel dragen, het verlopen van de APK, het rijden zonder rijbewijs, een onveilig kinderzitje en verkeerde kentekenplaten. De Belastingdienst inde bijna 5000 euro aan openstaande vorderingen en nam een personenauto in beslag. Twee personen hadden nog een openstaande boete van 39 en 161 euro.

In Tholen was 's morgens een controle ingericht aan de Nieuwe Postweg en Windsingel. Aan de Windsingel en Jonkheer van Vredenburchlaan werd een preventieve voetjesactie gehouden. Op plaatsen waar een inbreker zijn slag had kunnen slaan is een flyer in de vorm van een schoenspoor achtergelaten. Bij de controle waren ook de wijkagenten Suzanne Kastelijn en Karel Bosman aanwezig.

In Sint-Maartensdijk werd een voetjesactie gehouden aan de Bloemenlaan. Het verkeer aan de Sportlaan werd gecontroleerd. In Oud-Vossemeer werd aan de Hikseweg en Provincialeweg een controle gehouden. Het publiek reageerde positief op de actie die gericht was tegen woninginbraken, overvallen en straatroof. Onder hen ook Burgemeester Vos van de gemeente Steenbergen en Burgemeester Nuis van de gemeente Tholen die naar de controle kwamen kijken. Aan gecontroleerde burgers werd uit naam van hen een preventiebrief meegegeven ter voorkoming van woninginbraken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (2-7-2014 om 22:21)
Deze acties hebben gewoon maar 1 doel, zoveel mogelijk geld ophalen. De belastingdienst is natuurlijk ook van de partij!! zijn ook stelletje graaiers.
JK (2-7-2014 om 18:50)
Met zn allen roepen we ... zwaarder straffen... maar zijn we ons er eigenlijk wel van bewust dat we daarmee de overheid een reden geven om steeds drastischer optreden normaal te vinden? En inderdaad dan krijg je bijvoorbeeld dit soort uitwassen in het optreden. Onze nieuwe bezetter komt niet van over de grens maar vanuit Den Haag
fred (2-7-2014 om 13:09)
dit is het nadeel van het mooie weer, laffe graaiers, geen goed woord voor over, moet je eens een diefstal melden, geen tijd, onderbezet enz
Jac (2-7-2014 om 13:00)
Blijf dit soort acties eng vinden. Komen mij altijd over als een soort razzia's. Als je nixs te verbergen hebt maakt het toch niet uit zeggen ze dan, maar waar ligt de grens. Laat ze dan maar gewoon je huis binnen vallen en alle andere huizen in je straat ook, en alles doorzoeken Als je nixs te verbergen hebt geeft het toch niet?, beetje het zelfde principe. Voor mij gaan dit soort acties te ver. (en werken inbrekers niet vooral s'nachts?)
J (1-7-2014 om 22:22)
moesten ze geen voetbal kijken ?
Cookie-instellingen beheren