Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Traumaheli opgeroepen in Vlissingen

Toegevoegd: 02-07-2014, 10.44 uur
Het incident aan de Noorderbaan in Vlissingen. Het incident aan de Noorderbaan in Vlissingen.
Het incident aan de Noorderbaan in Vlissingen.
© Foto: Rolf de Feijter / Provicom
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN - In Vlissingen is vanmorgen een traumahelikopter opgeroepen voor een incident.

De melding van het incident aan de Noorderbaan kwam iets voor 09.30 uur binnen bij de ambulancedienst. Twee ambulances en een traumahelikopter werden ter plaatse gestuurd.

Eén persoon werd met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Wat zich precies heeft afgespeeld is nog niet bekend. De traumahelikopter werd niet meer ingezet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ik (2-7-2014 om 18:19)
Iddd telefonisch moet alles beoordeeld worden ; maar vaak ook andersom., dat ze dan maar beoordelen dat ze een ambulance niet nodig vinden en je doorverbinden met de hap . (Na al een dag met artsen in de weer te zijn ) . Bij ons pakte het dus anders uit. Door die zogenaamd zo helderziend zijn en denken dat ze telefonisch kunnen beoordelen ( vooral niet lezen in de computer naar vorige telefonische contacten ) ben ik mijn moeder verloren . De ene keer alles nadere keer niks. .. mankeer je hier iets. . Advies !!!! Belgie
kees (2-7-2014 om 17:07)
Exact zo Bertus het zegt. Komt nog bij dat voor kinderen standaard een traumahelikopter met kinderarts mee komt, om dat ambulanciers niet de medische kennis van kleine tere kinderlichamen hebben en er levens mee gered worden als er een kinderarts meekomt.
Rian (2-7-2014 om 16:40)
En als de heli niet opgeroepen was ..gaat men weer piepen waarom is er geen Heli opgeroepen. Er wordt door getrainde mensen beoordeeld dus die zullen de noodzaak er wel van inzien . Beter teveel oproepen dan 1 keer te weinig .
bertus (2-7-2014 om 15:41)
Wat dacht u van noodzaak. De melder verteld de situatie, de centrale beoordeeld deze melding telefonisch. Zo wordt de verwachtte benodigde hulpverlener opgeroepen. Een ambulance beoordeeld dan of de trauma heli moet komen, deze kan dus gewoon gecanceled worden. Beter voor niets gealarmeerd dan dat het levens kost. Voor betrokkenen is of lijkt de situatie vaak veel erger dan het soms in werkelijkheid is. Dit is Door de telefoon niet of moeilijk te beoordelen.
Marjoke Klaver (2-7-2014 om 11:55)
Nou lees ik zo vaak dat de traumahelikopter wordt opgeroepen en uiteindelijk niet meer wordt ingezet. kan iemand mij vertellen hoe dit in zijn werk gaat en waarom dit dan zo gebeurt?
Cookie-instellingen beheren