Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf geëist wegens steekpartij Vlissingen

Toegevoegd: 07-07-2014, 16.25 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Voor een poging zware mishandeling is maandag tegen de 23-jarige Vlissinger A. D. een gevangenisstraf van een jaar waarvan drie maanden voorwaardelijk geëist.

Op 29 maart van dit jaar kwam er bij de politie een melding binnen dat er in de Verkuijl Quakkelaarstraat in Vlissingen een bloedende man op de grond zat. Deze verklaarde door een kennis te zijn gestoken. Later wist hij te vertellen dat hij per ongeluk zichzelf met een mes had gestoken en in het ziekenhuis hield hij vol dat-ie in het mes was gevallen. Wat wél klopte was dat hij een bloedende wond op zijn bovenbeen had en dat hij was gestoken.

De politie volgde een bloedspoor en kwam bij een woning terecht waar D. een kamer had gehuurd. Op de kleding van D. en een vlees mes werden eveneens bloedsporen aangetroffen. Volgens zijn verklaringen hadden hij en zijn vrienden, waaronder het slachtoffer, zich buitengewoon tegoed gedaan aan drank en drugs en was er op enig moment onenigheid ontstaan over drugs die plotseling waren verdwenen. Wie had gestoken wist hij niet.

Wat hij wel wist dat het slachtoffer (de hele nacht doorgehaald met Alcohol, valium, ritalin en cocaïne) plotseling vreselijk bloedde en iedereen in paniek de kamer uitrende. D. had - samen met een achtergeblevene - er juist alles aan gedaan om erger te voorkomen, want hij had het slachtoffer zo goed en kwaad als het kon verbonden en was bij hem gebleven tot de ambulance arriveerde.

Omdat niet duidelijk was wie er had gestoken meende D.'s advocaat Mark Dunsbergen dat zijn cliënt moest worden vrijgesproken. Ook vond hij dat de politie de woning van zijn cliënt niet zonder machtiging had mogen betreden. Uitspraak 21 juli.

Zie ook:
- Slachtoffer steekpartij zwaargewond (30-03-2014)
- Gewonde bij steekpartij Vlissingen (30-03-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren