Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 23 km

Eis celstraf en jeugd-tbs voor Tholenaar

Toegevoegd: 10-07-2014, 21.25 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De twintigjarige G. F. uit Tholen, die wordt verdacht van onder meer verboden vuurwapenbezit, een inbraak, heling van een elektrische fiets, heling van bronzen beeldjes en een Bonsaiboompje, plus witwassen van 8000 euro aan crimineel verkregen geld, hoorde donderdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg de PIJ-maatregel (jeugd-tbs) en acht maanden voorwaardelijke celstraf tegen zich eisen.

Samen met een maat brak hij 19 november 2013  in bij een woning in Goes waarvan hij de sleutel van een vriend had gekregen. De vriend werkte bij een makelaarskantoor. De buit bestond uit wat geld en oorbellen. Kort na de inbraak kon F. worden aangehouden.

Dat hij de inbraak had gepleegd, de hennepkwekerij had bestierd ( ,,onder druk van Marokkaanse 'vrienden' opgezet'') en dat hij een geweer had gehad erkende F. wel . Dat hij mogelijk bronzen beelden in Roosendaal had gestolen, in Halsteren een elektrische fiets had ontvreemd die op zijn terrein was gevonden en op oneerlijke wijze een boompje had verkregen ontkende hij echter met klem. Het was wel door de politie op het terrein waar hij woonde ontdekt, maar dat deel van het terrein was niet van hem en dus had hij er ook niets mee te maken gehad.

Hetzelfde gold voor de elektrische fiets, die bij het oud ijzer was aangetroffen. Voor het volgens de officier van justitie witwassen van het criminele geld had hij een verklaring. Het geld werd aangetroffen in de tas van zijn inmiddels ex-vriendin, die het voor zijn vader had bewaard. F., en zijn vader waren eerder van plan geweest om het geld  naar de bank te brengen. Daar was het echter zo druk dat ze besloten het later opnieuw te proberen. Ze hadden het geld dan ook voorlopig zolang in haar tas gestopt. En ja, dat waren ze vergeten alsnog naar de bank te brengen. Vandaar.

Officier van justitie liet die uitleg maar voor wat het was en hield het er op dat het de opbrengstwas geweest van de hennepkwekerij. En zo niet, dan was het toch zeker geld geweest waarvoor geen geloofwaardige verklaring kon worden gegeven. Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren