Weerbericht:
Tropisch warm en veel zon
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Vlissingen klaar voor negende Rescue

Toegevoegd: 15-07-2014, 13.48 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De Vlissingse Boulevards vormen morgen weer het decor van Rescue Vlissingen; een spectaculair hulpverleningsevenement waarop niet alleen veel materieel maar met name ook veel demonstraties te zien zijn. Rescue Vlissingen werd in 1998 voor de eerste keer gehouden.

Jong en oud kunnen van heel dichtbij het werk van de brandweer, de politie, de ambulancedienst en andere hulpdiensten live aanschouwen. Omdat diverse hulpverleners ook beschikbaar moeten zijn voor echte calamiteiten is het programma tot op het laatste moment onder voorbehoud. Vanaf 12.00 uur zal er voor het publiek echter zowel op het land, op het water als in de lucht van alles te zien zijn.

Rond 10.00 uur krijgen bezoekers al een voorproefje. Dan landen namelijk diverse helikopters op het parkeerterrein aan de Kenau Hasselaarstraat. Parachutisten openen de dag rond het middaguur. Hierna zijn er onder meer blusdemonstraties en diverse search en rescue-demonstraties. Ook laat de politie allerlei aanhoudings- en verdedigingstechnieken zien. Verder worden er enkele verkeersongevallen nagebootst. Rond 18.00 uur vindt een grote vlootschouw plaats en zullen de deelnemende helikopters weer vertrekken.

In samenwerking met de Veiligheidsregio Zeeland, het Witte Kruis Ambulancezorg, Lotus kring Zeeland, ANWB traumahelikopter en het Traumacentrum Zuid West Nederland organiseert Rescue Vlissingen een multi-disciplinaire demonstratie. Op een zo realistisch mogelijke wijze laten zij hun kennis, kunde en materiaal zien aan het publiek. Deze demo wordt twee keer uitgevoerd op de glooiing van Boulevard Bankert ter hoogte van de Coosje Buskenstraat.

Een groot aantal hulpverleningsorganisaties zal gedurende de dag voorlichting geven vanuit stands. Ook zijn er diverse voertuigen te bezichtigen, zijn er muziekoptredens en worden er op allerlei plaatsen kleinere demonstraties verzorgd. Mensen die de handen uit de mouwen willen steken kunnen zelf brandjes blussen, in een klimtoren klimmen, een conditieproef afleggen en in een gordelsimulator stappen. Tegen betaling van 5 euro is het mogelijk mee te vliegen in een Engelse flight simulator.

Tijdens de dag zijn overigens niet alleen Zeeuwse deelnemers te zien. Ook uit de rest van het land komen hulpverleners naar Vlissingen om hun kunnen te tonen. Aan het evenement doen bovendien ook nog Belgische, Duitse, Engelse en Luxemburgse hulpverleners mee. HVZeeland.nl doet gedurende de dag verslag op de website. Ook is ons team te vinden in een eigen stand.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren