Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Vader geeft zoon aan om diefstallen

Toegevoegd: 16-07-2014, 15.56 uur
Deze fiets is weggenomen bij strandpaviljoen Boekanier aan de Zeeweg. Deze fiets werd gestolen bij het Fletcher Hotel in Nieuwvliet.
Deze fiets is weggenomen bij strandpaviljoen Boekanier aan de Zeeweg.
© Foto:
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een vader heeft zijn zoon bij de politie aangegeven omdat hij fietsen bleek te hebben gestolen. De politie heeft een gestolen dames- en een gestolen herenfiets aangetroffen. De politie is op zoek naar de eigenaren.

De dader is een 15-jarige jongen uit de gemeente Sluis. Hij heeft in totaal zes diefstallen bekend, maar over vier van de diefstallen kan hij geen details meer vertellen. Uit het verhoor kwam naar voren dat de jongen het bewust gemunt had op duurdere fietsen om deze daarna via internet te verkopen.

Van de twee inbeslaggenomen fietsen is geen eigenaar bekend. Het gaat om een matzwarte herenfiets van het merk Koga Myata die dinsdag is weggenomen nabij het strandpaviljoen Boekanier aan de Zeeweg in Nieuwvliet. Gisterenmiddag nam de jongen bij het Fletcher-hotel aan de Zeedijk in Nieuwvliet een grijze damesfiets van het merk Staiger mee.

Omdat de eigenaren na de diefstal nog geen aangifte hebben gedaan is het niet mogelijk om de fietsen terug te bezorgen. Herkent u de gestolen fietsen als uw eigendom? Meld u zich dan via 0900 8844 of kom langs op het bureau aan de Trageldam in Oostburg. Volgens de politie kan de jongen pas nadat er aangifte is gedaan van diefstaleen HALT-afdoening worden opgelegd of een strafzaak gestart.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Roza (17-7-2014 om 14:40)
Nee. Ik zou in deze tijd geen aangifte doen als ik het kon vermijden.Zoals ik al schreef, het gaat hem zijn hele leven achtervolgen.We hebben het hier over een KIND die de gevolgen van zijn daden niet kan overzien. Dus zélf een flinke straf geven die hem nog lang zal heugen, zou ik zeggen. Vader kan zich ook afvragen wat hij zelf fout gedaan heeft; -hoe heeft het zo ver kunnen komen!
Andre (17-7-2014 om 13:49)
Dus als niemand aangifte doet krijgt hij geen straf??? Goed gedaan vader, opvoeden is vrij lastig en als je alles al gedaan heeft of je zoon maakt zich schuldig aan een misdrijf moet je dit soort maatregelen nemen. Ik hoop dat hij ervan geleerd heeft!
Moeder (17-7-2014 om 13:35)
Laat de jongen deze reacties maar eens lezen, dan ziet hij dat niet alleen zijn vader er zo over denkt. Super papa!! En misschien wordt deze jongen dat later ook wel, het zal hem altijd bij blijven denk ik!
Roza (17-7-2014 om 12:51)
Wat dit kind gedaan heeft kan uiteraard absoluut NIET door de beugel, daar is geen goed praten aan.Maar of ik mijn kind in dezelfde situatie aangegeven zou hebben? Daar zou ik nog even over nadenken. Ik zou hem zelf straffen. Want er komt een strafdossier over je kind wat je snotneus zijn hele volwassen leven digitaal kan blijven achtervolgen. Is dat het waard?
John (17-7-2014 om 11:57)
Is de vader opvoedkundig goed bezig, laat justitie (ned. wetgeving) weer mazen zien.....
Michiel (17-7-2014 om 10:53)
Die Staiger fiets is waarschijnlijk van duitse toerist, merk wordt in Duitsland verkocht.
Cookie-instellingen beheren