Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
27 files van totaal 97 km

Vader geeft zoon aan om diefstallen

Toegevoegd: 16-07-2014, 15.56 uur
Deze fiets is weggenomen bij strandpaviljoen Boekanier aan de Zeeweg. Deze fiets werd gestolen bij het Fletcher Hotel in Nieuwvliet.
Deze fiets is weggenomen bij strandpaviljoen Boekanier aan de Zeeweg.
© Foto:
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een vader heeft zijn zoon bij de politie aangegeven omdat hij fietsen bleek te hebben gestolen. De politie heeft een gestolen dames- en een gestolen herenfiets aangetroffen. De politie is op zoek naar de eigenaren.

De dader is een 15-jarige jongen uit de gemeente Sluis. Hij heeft in totaal zes diefstallen bekend, maar over vier van de diefstallen kan hij geen details meer vertellen. Uit het verhoor kwam naar voren dat de jongen het bewust gemunt had op duurdere fietsen om deze daarna via internet te verkopen.

Van de twee inbeslaggenomen fietsen is geen eigenaar bekend. Het gaat om een matzwarte herenfiets van het merk Koga Myata die dinsdag is weggenomen nabij het strandpaviljoen Boekanier aan de Zeeweg in Nieuwvliet. Gisterenmiddag nam de jongen bij het Fletcher-hotel aan de Zeedijk in Nieuwvliet een grijze damesfiets van het merk Staiger mee.

Omdat de eigenaren na de diefstal nog geen aangifte hebben gedaan is het niet mogelijk om de fietsen terug te bezorgen. Herkent u de gestolen fietsen als uw eigendom? Meld u zich dan via 0900 8844 of kom langs op het bureau aan de Trageldam in Oostburg. Volgens de politie kan de jongen pas nadat er aangifte is gedaan van diefstaleen HALT-afdoening worden opgelegd of een strafzaak gestart.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
gerard (17-7-2014 om 10:24)
Zo hoort het. Prima voorbeeld van normen en waarden. Goed gedaan en vergt navolging
Marjoke Klaver (16-7-2014 om 23:24)
Diep respect voor deze vader !! Dat is pas opvoeden !!
leo joosse (16-7-2014 om 22:24)
Geef maar framenummer van de Koga. Dit is een recent model dus die is vast bij de eigenaar te brengen.
c (16-7-2014 om 17:41)
kijk dat is nou eens een goede actie van de vader. Hopelijk leert de zoon gelijk zijn les hieruit
JanP (16-7-2014 om 17:38)
Een dikke pluim voor de vader!
Schimpy (16-7-2014 om 16:52)
Dat is de enige manier om zo'n jongen terug op het rechte pad te krijgen voor hij echt zou ontsporen, helaas zal de zoon het anders zien op dit moment maar later zijn vader dankbaar zijn. Ik vind dit KLASSE, deze vader geeft het goede voorbeeld, wie volgt.
Cookie-instellingen beheren