Weerbericht:
Vooral in het oosten eerst veel regen, van het zuiden uit vrijwel droog
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 32 km

Vader geeft zoon aan om diefstallen

Toegevoegd: 16-07-2014, 15.56 uur
Deze fiets is weggenomen bij strandpaviljoen Boekanier aan de Zeeweg. Deze fiets werd gestolen bij het Fletcher Hotel in Nieuwvliet.
Deze fiets is weggenomen bij strandpaviljoen Boekanier aan de Zeeweg.
© Foto:
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een vader heeft zijn zoon bij de politie aangegeven omdat hij fietsen bleek te hebben gestolen. De politie heeft een gestolen dames- en een gestolen herenfiets aangetroffen. De politie is op zoek naar de eigenaren.

De dader is een 15-jarige jongen uit de gemeente Sluis. Hij heeft in totaal zes diefstallen bekend, maar over vier van de diefstallen kan hij geen details meer vertellen. Uit het verhoor kwam naar voren dat de jongen het bewust gemunt had op duurdere fietsen om deze daarna via internet te verkopen.

Van de twee inbeslaggenomen fietsen is geen eigenaar bekend. Het gaat om een matzwarte herenfiets van het merk Koga Myata die dinsdag is weggenomen nabij het strandpaviljoen Boekanier aan de Zeeweg in Nieuwvliet. Gisterenmiddag nam de jongen bij het Fletcher-hotel aan de Zeedijk in Nieuwvliet een grijze damesfiets van het merk Staiger mee.

Omdat de eigenaren na de diefstal nog geen aangifte hebben gedaan is het niet mogelijk om de fietsen terug te bezorgen. Herkent u de gestolen fietsen als uw eigendom? Meld u zich dan via 0900 8844 of kom langs op het bureau aan de Trageldam in Oostburg. Volgens de politie kan de jongen pas nadat er aangifte is gedaan van diefstaleen HALT-afdoening worden opgelegd of een strafzaak gestart.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pim (20-7-2014 om 10:06)
Roza zou er eens mee moeten stoppen om een fout altijd bij een ander te zoeken. De zoon is hier echt de fout in gegaan en zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Denk maar niet dat het voor deze vader makkelijk is geweest om aangifte te doen. Een vader met het hart op de juiste plek. Het is te hopen dat de zoon er van geleerd heeft.
John (20-7-2014 om 09:27)
Niemand stelt hier de vraag hoe die knul tot zijn daden is gekomen! Een werkelijk goed opvoeder leert de waarde van dingen beseffen. En ook, dat niet alles te koop is.
bertus (20-7-2014 om 08:19)
Zo zie je maar dat lang niet elke ouder de criminele in spe hun gang laten gaan wat tegenwoordig nogal eens gedacht wordt. Meer ouders zouden dit moeten doen. Al valt het niet mee! Hoop dat de knul ervan leert. @roza, geen Kids? Als je het kind zijn gang laat gaan kweek je een crimineel. Het strafblad van deze jongen zal waarschijnlijk op zijn 18 e vervallen.
Bep (18-7-2014 om 11:24)
Prima, wat een goede vader. Dat zou ik ook gedaan hebben. Wat een domme reactie van" het zou hem zijn hele leven achtervolgen". Ja dat hij dure fietsen BEWUST pikte om deze te verkopen. Nu leert hij het af misschien, want als je bewust iets van een ander pikt weet ook deze puber dat dit niet mag. En v.w.b. de vader een pluim voor deze man. Als iedereen dit zou doen met zijn kinderen die pikken of iets van anderen stelen dan had er misschien niet zo veel tuig rond gelopen.!!!!
andre (17-7-2014 om 19:31)
Roza, Geen kinders zeker? Straf geven wat kind nog lang zal heugen, pas maar op anders geeft kind jou aan. Vader heeft als laatste redmiddel, kind aangeven bij de politie. Chappeau zou ik zeggen. Dat joch is 15, ik denk niet dat hij hier veel stres van zal ondervinden!
Eva (17-7-2014 om 17:41)
Wat goed van deze vader! En Roza wat het strafblad betreft, dat valt reuze mee. Aangezien hij minderjarig is en het geen zwaar misdrijf betreft is hier over vijf jaar niks van terug te vinden. Vader zadelt zijn zoon dus niet met een levenslange last op.
Cookie-instellingen beheren