Weerbericht:
Perioden met zon, geringe kans op een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Stationsbrug Middelburg vast door hitte

Toegevoegd: 18-07-2014, 20.18 uur - Update: 18-07-2014, 21.06 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Stationsbrug over het Kanaal door Walcheren in Middelburg is vrijdagavond zeker twee uur gestremd geweest als gevolg van de hitte. De brug zette uit en daardoor kon deze niet meer helemaal dicht.

Het euvel met de draaibrug ontstond vanavond. Rond 19.00 uur werd de brandweer ter plekke gevraagd om te helpen het probleem op te lossen. De brandweer werd ingezet om water uit het kanaal op de brug te spuiten om op deze manier de uitgezette delen te koelen en zo weer meer ruimte te creëren. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland kon de brug rond 21.00 uur weer draaien en kon de brandweer weer inrukken.

Het is niet de eerste keer dat er tijdens een warme zomerdag problemen ontstaan met de Middelburgse brug. In het verleden is de brandweer al vaker in actie gekomen om de brug te koelen. De Stationsbrug wordt alleen nog gebruikt door fietsers, voetgangers en lijnbussen. Het overige verkeer maakt gebruik van de naastgelegen Schroebrug, een ophaalbrug. Die was wel gewoon bruikbaar.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
simon vis (20-7-2014 om 14:51)
Overdrijven is een vak Jannet. In deze toestand gaan ze echt niet de hele dag afwachten. 's morgens lukte het draaien nog redelijk.
jannet (20-7-2014 om 07:46)
dit is wel heel erg laat!!! vanaf de ochtend zat deze brug al vast en dan bellen ze pas in het begin van de avond een keer de brandweer? waarom dan zo niet eerder?
Vlissinger (19-7-2014 om 19:07)
@SlowRider, de beste stuurlui staan al wal ;) los het op zou ik zeggen.
Hedrik Jan (19-7-2014 om 13:11)
@SlowRider, dat is het weer he. Dan zetten dingen uit. Dat is met alles zo. Als jij een oplossing weet dan moet je die even doorbellen.
SlowRider (18-7-2014 om 22:37)
Is dat al niet 100 jaar hetzelfde terugkerende jaarlijkse probleem ? Misschien eens wat aan doen of zo ?
Cookie-instellingen beheren