Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gespecialiseerd bedrijf gaat asbest opruimen

Toegevoegd: 20-07-2014, 12.55 uur
Door: Roland de Jong

LAMSWAARDE - Een gespecialiseerd bedrijf gaat de asbest opruimen die vanochtend is vrijgekomen bij brand in Lamswaarde. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland.

De brand woedde in een schuur van circa 20 meter breed en 15 meter diep, gelegen aan de Frederik Hendrikstraat. De brandweer werd rond 08.25 uur ingeseind. Volgens een woordvoerder stond er in de schuur een landbouwvoertuig. Ook lag er stro opgeslagen. In de schuur stond ook een dieselolietank. De brandweer heeft de inzet gericht op het behouden van deze tank. Dit is gelukt.

Ter plekke zijn metingen gedaan en daaruit is naar voren gekomen dat er asbest is vrijgekomen. Volgens de woordvoerder is de asbest alleen terecht gekomen op het terrein van het agrarische bedrijf zelf en een direct daarachter gelegen weiland. Ook is de asbest op die manier in het opervlaktewater beland.

Om de ruiming van de asbest af te stemmen werd opgeschaald naar GRIP 1. Gemeente, het waterschap Scheldestromen, de provinciale milieudienst, de politie en de brandweer hebben vervolgens afspraken gemaakt over het opruimen van de asbest. Een gespecialiseerd bedrijf gaat de omgeving schoonmaken. Rond 11.40 uur is de GRIP-situatie weer teruggebracht tot een 'normale situatie'.

Zie ook:
Asbest vrij bij grote brand Lamswaarde


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren