Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 20 km

Dertien arrestaties City of Dance M'burg

Toegevoegd: 20-07-2014, 15.22 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tijdens het dancefeest City of Dance in Middelburg zijn dit weekeinde in totaal 13 personen aangehouden. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt.

De politie hield 's middags, 's avonds en 's nachts te voet en op de bike toezicht op het feestende publiek. Van hen werden er 13 opgepakt voor onder meer drugsbezit, baldadigheid, mishandeling, het niet kunnen tonen van een geldige legitimatie en het niet voldoen aan een bevel of vordering.

Een 23-jarige man uit Middelburg, een 31-jarige vrouw uit Oost-Souburg en 47-jarige inwoonster van Vlissingen werden betrapt met XTC-tabletten. De man had zes pillen bij zich, de vrouwen respectievelijk één en twee. De drie kregen ieder een boete opgelegd van 250 euro.

Een 22-jarige man had zes gram hennep bij zich. Hij kon geen boete betalen, dus is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De man moet zich op een later moment verantwoorden voor de rechter. Een 35-jarige man uit Gorichem kon zich niet legitimeren, toen een kleine hoeveelheid hasj bij hem werd gevonden. Hij kreeg een proces-verbaal.

Een 47-jarige man stond te drinken op de openbare weg en kreeg daarom een bekeuring. Hij kon zich vervolgens niet legitimeren en werd daarom aangehouden. Een 38-jarige Duitser uit Franfurt kreeg een boete van 150 euro voor baldadigheid.

Een andere Duitse toerist kreeg een bekeuring toen hij in de Baanstraat stond te urineren en een 22-jarige Amsterdammer verstoorde de openbare orde zodanig dat hij is aangehouden. Een 21-jarige man uit Vlissingen werd gearresteerd omdat hij nog een boete van 17.000 euro open had staan.


Een 33-jarige man uit Westkapelle is aangehouden voor mishandeling. Een 43-jarige man uit Breda en 33-jarige inwoner van Vlissingen zijn aangehouden voor het niet voldoen aan een politiebevel. Verder werd een 34-jarige inwoner van Oost-Souburg aangehouden voor belediging.

Tot slot kreeg een 28-jarige Middelburger een bekeuring voor het vechten op de openbare weg.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Over last (22-7-2014 om 07:00)
Overlast ? wat te denken van dat er elk weekend veel meer alcoholverslaafden elke binnenstad onveilig maken met hun zatte kop en drankmisbruik ? tot diep in de nacht ? Is dat wel normaal te noemen ? Ik heb liever 1 x per jaar zo een dansfeestje met te verwaarlozen overlast dan elke week van die junks die de boel slopen, vechten, de boel onder kotsen en pissen, harde muziek uit hun alcohol kot, lopen schreeuwen, ruzie zoeken, enz. enz.
Dance (21-7-2014 om 15:18)
13 mensen opgepakt op zo'n hoeveelheid mensen valt reuze mee. De hoeveelheid mensen die word opgepakt bij een wk-viering zal hier niet veel vanaf wijken. Evenals de overlast die er door dit soort feestjes ontstaat. Daar word wel een stuk minder over geklaagd want ja er houden natuurlijk meer mensen van voetbal(net als ik) dan van een tof dance-event. Wat de drugs betrefd vind ik het jammer dat deze "enorme vangsten" zo worden neergezet als enorme overwinning maar de dealer die op de hoek van de straat staat mag daar blijven van oom agent. Laat iedereen eens in het jaar zijn plezier hebben en gun elkaar eens iets ipv te klagen om te klagen. Als je om 10 uur in bed ligt heb je altijd wel geluidsoverlast.
bezoeker (21-7-2014 om 09:55)
zo jammer he de mensen die nu klagen van stop er mee hebben zelf van die hobby,s die subsidie krijgen en gaan klagen over iets wat veel bekijks heeft was super gezl en dan 11 aanhouding op zo veel bezoekers vind ik dat het in zeeland netjes gaat en voor de druks hoef je het niet te laten gebruikt word er toch wel laat iedereen zij eigen ding doen eindelijk heeft zeeland is wat leuks als evenement als we dit moeten verbieden dan alles daar heb ik niets aan
joos (21-7-2014 om 09:28)
1. Hoeveel % van de inwoners der stad doe je hier overlast mee? 2. Hoeveel % doe je hier plezier mee? 3. Hoeveel kost het per inwoner? De rekening volgend jaar op je bord! 4. Uit piëteit met de vliegramp had dit afgeblazen moeten worden!
prince (21-7-2014 om 09:07)
Ik gun de jeugd zijn vertier,maar die rot herrie moeten ze ver uit het centrum verbannen,erg veel overlast voor de omgeving.Ik kan ook niet begrijpen dat de gemeente Middelburg hiervoor zijn medewerking verleend.Wij gaan zulke dagen weg uit onze stad.
P. den Hollander (21-7-2014 om 07:54)
Ze moeten dit soort herriegebeurens voortaan maar op de Doggersbank of in de Sahara organiseren , niemand last van.
Cookie-instellingen beheren